26 Mart 2012 Pazartesi

Shipp'in boşluğuna Nihad Dedovic..



Evet basketbolda bu hafta artık bir kaç transfer olmasını bekliyordum ki, ilk hamle Galatasaray Medical Park'tan geldi. Keza takımın görünmez kahramanı Josh Shipp'in ayak bileğinin kırılmasıyla beraber zarüri olan transfer gerçekleşti ve Lottomatica Roma forması giyen 1990 doğumlu boşnak oyuncu Nihad Dedovic Galatasaray'lı oldu. Ne kadar tanıyorsun dersen, adını ilk defa duydum bu arkadaşın. Ancak biraz okuyup, dinleyerek bir fikir oluştu kafamda.

Transfer gerçekten zor iş. Sanıyorum ki Dedovic Galatasaray'ın 4. 5. tercihi falandı ama listenin üst sıralarındaki oyuncularla anlaşılamayınca rota boşnak oyuncuya döndü. Yani biraz Songaila'nın ayrılmasından sonraki Savovic'in transferine benziyor bu durum. Savovic'ten pek beklediğini bulamayan Galatasaray Dedovic'ten istediği katkıyı alabilecek mi göreceğiz. Öncelikle görünen o ki, Shipp'in boşluğunu direkt olarak doldurabilecek bir isim değil. Shipp gibi sürekli ihtiyaç duyulan pis işleri kovalayan, görünmeyen katkıları yapan bir isimden daha çok alıştığımız anlamda bir 2 numara kıvamında bu delikanlı. Boy olarak Shipp'le hemen hemen aynı boydalar ve muhtemelen Shipp gibi 2.5 numara kıvamında kullanılacaktır.

Dedovic belki Shipp kıvamında yan istatistikleri veremeyebilir ama muhtemelen ondan daha yüzdeli bir şekilde ceza şutlarını kesebilecektir. Yani savunma konusunda bir Shipp olmasa da hücumda ve özellikle şut kısmında daha efektif olabilecek gibi geliyor bana.

Aranılan oyuncu mu? Sanmıyorum. Bence şu içinde bulunduğumuz süreç içerisinde daha "olmuş" ve net katkı verebilecek bir isim tercih edilmeliydi ama görünen o ki o adamla anlaşılamamış. Durum böyle olunca pek diyebilecek bir şey kalmıyor. Hayırlı olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder