15 Mart 2012 Perşembe

Mehmet Okur takas oldu! Gerald Wallace Brooklyn'e!



Takasın son gününde sular durulmak bilmiyor! Son çıkan takasın (an itibariyle resmileşmemiş) kahramanları New Jersey Nets ve Portland Trail Blazers. Anlaşmanın esas aktörü ise şahsen genel olarak çok beğendiğim bir adam olan Gerald Wallace.

Gerald Wallace = Mehmet Okur + Shawne Williams + 2012 1. Tur hakkı (ilk 3 sıra korumalı)

Öncelikle New Jersey tarafından bakarsak takasa; elindeki esas rotasyon oyuncularını kaybetmeden eksik olduğu 3 numaraya bir allstar oyuncu takviyesi yapması çok sağlam bir hamle. Şöyle bir göz atınca Deron Williams – MarShon Brooks – Gerald Wallace – Kris Humpfries – Brook Lopez tarzında bir ideal ve hiç de fena olmayan bir 5 yakalanmış durumda. Tabi ki Lopez’in sakatlığında sırtlarının yerden kalkması zor o ayrı. Bir başka güzel nokta ise bu takviyeye rağmen sene sonunda hala bir hamle yapacak yerlerinin kalmış olması. Ayrıca sene sonunda takas masasına oturulduğu zaman öne sürebileceği bir kozu daha da olmuş oldu. Gerald Wallace için de bence iyi olacak bir takas çünkü, şuan Portland’ın içinde olduğu durum son derece kötü. Bu kaos ortamında pek de bir katkı veremiyordu ve bu yeni evinde kafası daha rahat olacaktır.

Gelelim Portland köşesine.. Senenin en büyük hayal kırıklığı benim için. Bu kadar kötü duruma (20 galibiyet 23 mağlubiyet) gelmiş olmaları benim için çok şaşırtıcı. Böyle bir başarısızlığın ardından yeniden yapılanma yolunu tercih etmişler muhtemelen. New Jersey’den iki tane biten kontrat aldılar (Mehmet Okur’un biten kontrattan fazla bir değerinin olmaması üzücü) ve yanında genç bir yetenek anlamına gelen draft pick’ini koydurttular. Şimdii, şöyle bir bakıyorum da sezon sonu takımdan ayrılacak oyuncularla birlikte bütçede ciddi bir yer açıyor Portland. Lamarcus Aldridge’in önderliğinde, sezon sonu kovalanacak bir iyi oyuncu daha + drafttan gelecek potansiyelli bir genç ile yeni bir yapı kuracaklar. Hayırlısı olsun diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder