27 Nisan 2012 Cuma

Bükreş'te Atletik bir Final



UEFA Avrupa Ligi yarı final maçları bu akşam sona erdi ve finalin adı Athletic Bilbao - Atletico Madrid oldu. İki İspanyol boğasını karşı karşıya getirecek olan maç Bükreş'te oynanılacak. Keyifli bir maç olması çok muhtemel. Athletico Bilbao'nun buralara gelebilmesi ciddi bir başarı öyküsü olmakla beraber, teknik direktör değişikliğiyle ivme kazanan Atletik sıfatının Madrid ekibi keyifli bir futbolla finale yükseldi.

Gecenin benim için daha ilgi çekici olan maçı tabi ki Valencia - Atl. Madrid maçıydı. 4 -2 'lik Madrid galibiyetinin ardından evinde Valencia'nın neler yapacağını izlemek heyecan vericiydi. Keza bekleneceği gibi maça hızlı ve arzulu başladı Valencia. Atletico Madrid'i sahasına kitleyip Soldado'nun ayağından bir gol için bastırdı ev sahibi. Ancak ilk yarıda golü bulamamaları kendilerine ciddi bir handikap oldu. Keza ikinci yarı golü bulan taraf Adrian'ın şahane vuruşuyla Madrid oldu. Zaman ilerledikçe gerilen müsabakada başka gol çıkmayınca deplasmandan da galibiyetle dönen Atletico Madrid adını finale yazdırdı. Yalnız bu yolda sinirine yenik düşen Thiago'yu kaybettiler.

Bir başka ilgi çekici perspektif de kesinlikle Arda Turan. Yıllar boyu Galatasaray formasıyla hedeflediği kupayı eline almasına bir maç kaldı. Eğer Bükreş'ten galip çıkan taraf Atletico olursa, Arda yurt dışına açıldığı ilk senesinde yıllardır hayalini kurduğu başarıya ulaşmış olacak. Kendisini de geliştirmeye başladı ki, o da ayrı bir keyif. İspanya'da kesinlikle daha skorer bir Arda görmeliyiz, ki o da bu yönünü geliştirmek için uğraş veriyor. Bakalım finalde neler yapacak lejyonerimiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder