22 Nisan 2012 Pazar

NBA'de ödül arifesi.. En İyi 6. Adam ödülü!

Evet, gelişme kaydeden oyuncu ödülü ile ilgili tahminlerimi yazdıktan sonra başka bir kategoriyle devam ediyorum: En İyi Altıncı Adam. Geçtiğimiz sezonlarda Lamar Odom, Jason Terry ve Jamal Crawford gibi delikanlıların kazandığı bu ödülde, bu sene telaffuz edeceğim iki isim oldukça yeni. Birbirlerine çok yakın olduklarını düşünüyorum ama birini seçmek lazım.



2. James Harden - Oklahoma City Thunder

Muhtemelen çoğu kişinin bir numaralı tercihi olacaktır ve hak veririm bu tercihe. Gerçekten Harden'ın bu sene ortaya koyduğu performans üst düzey. %49 ile 17 sayı üretirken, bunun yanında 4 asist 4 de rebound ortalıyor genç oyuncu. Akılcı oyunu ve oyuna direkt etki etmesiyle son derece değerli de bir adam Harden. Kafadan 1 numaraya da yazılabilirken ben neden 2 numaraya yazıyorum? Bunun nedeni Oklahoma City Thunder.. Eyvallah Westbrook ve Durant gibi NBA'in üst düzey skorerlerinin olduğu bir takımda 17 sayı ortalamak önemli bir iş. Ancak ya diğerleri? Ibaka, Kendrick Perkins ve Thabo Sefolosha? Diğerleri çok atıyor tamam da, bunlar da hiç atmıyor arkadaş. Onun dışında Harden genellikle Oklahoma'da ikinci giren takıma liderlik ediyor. Bu anlamda da çok top kullanıyor / kullanması da gerekir. Açıkçası Harden'ın usul icabı yedekten girdiğini düşündüğüm için, En İyi Altıncı Adam Ödülü'nü hak etse de vermek içimden gelmiyor. Adam ve Sakalları zaten 30 dakika civarı süre alıyor falan.



1. Louis Williams - Philadelphia 76'ers

Benim adayım Louis Williams. Williams'ın yedekten gelip ürettiği katkı da aynı Harden'da olduğu gibi çok önemli. Senenin ortalarına kadar iyi gidişatın baş aktörlerinden biriydi ancak devamında takımdaki kimyanın bozulması ve düşüşe geçilmesine engel olamadı. Yedekten girip ortalama 25 dakika süre almasına rağmen 15 sayı ortalamasıyla, takımının en skorer oyuncusu konumunda. Yedekten girip çoğu zaman takımını oyunda tutuyor, oluşan skor tıkanıklığını açıyor ve oyunu ele alabiliyor Louis Williams. 15 sayısının yanında 3 rebound 3 asisti de istatistik kağıdına yazdırmayı başarmış. Evet, benim adayım her ne kadar Harden daha görkemli bir performans ortaya koysa da, "daha bir yedek" olduğunu düşündüğüm Louis Williams.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder