28 Nisan 2012 Cumartesi

MVP adayım: "King Lebron James"



Evet, Nba'de normal  sezon resmi olarak sona erdi ve bu akşam playofflar başlıyor. Ödüller de yavaş yavaş açıklanmaya başlar. Bizim için de sıra MVP ile ilgili bir şeyler yazmaya geldi. Bu seneki onura aday olan iki delikanlı var. İkisi de aynı bölgenin oyuncusu olan, farklı tarzda adamlar. İstatistikleri de birbirlerine yakın sayılır. Ancak Nba dünyasının sevilmeyen çocuğu Lebron James bu sene sayı kralı Kevin Durant'in bir adım önünde olarak 3. defa bu ödülü kazanacak gibi duruyor.

Heat record: 46-19
Thunder record 47-18
James is averaging 27 ppg 8 rpg 6 apg shooting 53% fg
Durant is averaging 28 ppg 8 rpg 3 apg shooting 49% fg




Seçim yapmanın zor olduğu senelerden birindeyiz bana göre. Çünkü Durant'in de bu sene geçen seneye kıyasla nasıl büyüdüğünü çıplak gözle izledik. Hücumda takımın skor yükünü sırtlayıp, savunmada rakibin en etkili oyuncusuna göz açtırmamak için nasıl yırtındığını gördük. Artık iyiden iyiye "büyük oyuncu" oluyor Durant. Peki neden Lebron?

Kevin Durant de geçenlerde yaptığı bir açıklamada, Lebron'un müthiş basketbol oynayarak bu ödülü hak ettiğini söyledi ve ne kadar mütevazi bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. James'in her zaman eleştirildiği, yerden yere vurulduğu bir numaralı durum; onun bir "winner" olmamasıydı. Zorluklarla karşılaşınca pes etmesi ve takımını başarıya taşıyamaması. Ancak bu sene gerçekten farklı bir Lebron izledik. Dwayne Wade'in sakatlıklar boğuştuğu, Bosh'ın zaman zaman kenarda oturduğu bu sezonda takımını tek başına ayakta tutmayı başardı. Bu sene Lebron takımına gerçek anlamda liderlik ediyor. Miami Heat'in şampiyonluk için en büyük kozu da James'in bu mental değişimi. İstatistiklere baktığımızda da üç numara oynayan bir oyuncunun %53 ile 27 sayı ortaladığını görüyoruz ki, bu yüzde de Lebron'un kariyerindeki en yüksek noktası. İşin hücum kısmı bir yana, savunma tarafında da aynı Durant gibi müthiş bir özveri gösterdi Lebron James. İstediği zaman ne kadar muazzam bir savunmacıya yükselebildiğini bir kez daha kanıtladı.

Kısacası alkışlar Lebron James için.. Hala da kendisini geliştirebileceği çok şeyin olmasını düşünmek insanı korkutmuyor değil.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder