22 Nisan 2012 Pazar

Londra derbisinde gol sesi yok



Bir Londra derbisi : Arsenal – Chelsea. Maç öncesi şöyle bir bakıyoruz, iç saha karnesi gayet iyi ve son kaybettikleri Wigan maçını saymazsak çok formda bir Arsenal, karşısında deplasman karnesi oldukça zayıf olmasına rağmen Villas-Boas’ın ayrılışıyla toparlanma sürecine giren bir Chelsea’yi görmekteyiz. Bu ikilinin ilk yarıdaki (Stamford Bridge’deki) maçının skoru olan 5-3’lük sonuç ise, bu maç için pek çok kişinin ağzının suyunun akmasına ve yine bol gollü ve keyifli bir maç izleyeceklerine emin olmalarına neden olmaktaydı. Ancak bu beklentiler içerisindeki herkes ters köşeye yattı ve maç başladığı gibi golsüz sona erdi.

Maça Arsenal cephesinden bakacak olursak, genel olarak topa sahip olan tarafın kendileri olduğunu, ancak hücuma çıkarken çok sayıda top kaybı yaptıklarını ve istedikleri gibi organize olamadıklarını görmekteyiz. Çok hızlı kanat oyuncularına sahip olan Arsenal’in, oyunu kanatlara yönlendirme ve etkili olma stratejisi bu maçta hiç ama hiç işlemedi. Tüm bunlara ek olarak da, Arsenal’in gol topçusu (topçu diyorum çünkü takımın lakabı Gunners’dır), bu sezon ultra formda olan Robin Van Persie’nin pek pozisyona girememesi, girdiği 1-2 pozisyondan da eli boş dönmesi sonucu alınan beraberlik kaçınılmaz oldu.


Chelsea ise, birkaç gün önce %75’e yakın topla oynayan bir rakibe, Barcelona’ya karşı oynamış, kapanmış, direnmiş ve galibiyeti almıştı. Bugün de Chelsea’nin oyun felsefesi, top kontrolünü çoğu zaman rakibe verse de iyi kapanıp, kontra ataklarla gol aramak oldu. Bu maçı kaybetmeleri halinde, hatta beraberlik halinde bile Şampiyonlar Ligi vizesi alması oldukça zora girecek bir takımın bu maçta, çoğunlukla, kapanarak oynaması, maçı ortasaha mücadelesi haline getirip kilitlemesi de biz futbol seyircileri olarak gözümüze pek hoş gelmiyor, en azından kendi adıma bunu belirteyim. Bu denli yetenekli bir futbolcu grubunun biraz daha açık futbol sergilemesini dilerdim ben, ancak takımın oyun stili bu, bize de oturup saygı duymak düşer ancak.

Bu sonuçla zaten şampiyonluk iddiası bulunmayan Arsenal 3. sıradaki yerini korurken, Chelsea’nin basamakları bir bir yükselip Şampiyonlar Ligi’ne girme iddiası zora düşmüş oldu. Seneye UEFA Avrupa Ligi’nde bir İngiliz devi, Chelsea’yi görebiliriz, Türk takımlarına duyurulur, ayağımızı denk alalım !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder