5 Kasım 2011 Cumartesi

Arena da yetmedi



Fenerbahçe’nin Sivasspor’a puan kaybetmesinden sonra Galatasaray bugün evinde Mersin’i mutlaka yenmeliydi. Ancak belli başlı sorunların saha içinde baş göstermesi ve biraz da Elmander’in şanssız (beceriksiz) gününde olması 33 bin taraftarının önünde Arena’da bu amaca ulaşılmasını engelledi. Sakat oyuncularını bugün çok aradı Galatasaray.

Sarı-kırmızıların Engin Baytar’ın eksikliğini şiddetli bir şekilde hissettiğini söyleyebiliriz. Orta sahada oyun kuracak ve bitirici pasları atacak “o” oyuncunun olmaması hücumda sıkıntı yaratıyor. Ancak bundan da önemlisi kanatlar neredeyse hiç çalışmıyor. Özellikle de Riera’nın kanadı. Doğrusunu söylemek gerekirse şu ana kadar tam bir fiyasko. Aslında kalite olarak belli bir seviyesi olduğu benim için tartışılmaz ama fiziksel olarak bitmiş, mental olarak da çok zayıf durumda. Önümüzdeki dönemde ne olur bilinmez ama pek ışık görünmüyor Riera için. Bonservisinin 3m, yıllık maaşının da bir o kadar olduğunu düşünecek olursak ekonomik olarak da çok sıkıntılı bir transfer olarak görünüyor. Sağ kanada bakacak olursak da Kazım’ı görüyoruz ki, görmesek de bir şey kaybetmeyiz. Hemen hemen hiç bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Zaten ben top süren ve hızlı olan kanat oyuncularını seviyorum. Mesela Keita, mesela Dia, mesela Giovanni Dos Santos.. Durağan oynayan kanat oyuncuları oyunu yavaşlatıyor.

Diğer bir taraftan Galatasaray için sevindirici olan bir gelişme yaşanıyor. 2 haftadır ortaya koyduğu performans ile Semih Kaya şimdiden izleyenlerin gözüne girmiş durumda. Gökhan Zan ve Servet gibi iki pek de güvenilmeyecek oyuncu varken, genç bir savunmacının yükselmesi hem Galatasaray hem de Türk futbolu açısından sevindirici bir durum olur. Defans hattından bahsetmişken, Eboue’ye de değinmek istiyorum. Orta saha ve sağ kanatta beklenen performansın çok altında kalmasına rağmen sağ bekte oldukça iyi katkı veriyor. Ancak önündeki ve orta sahanın sağ içinde oynayan oyuncu (SABRİ) ile anlaşamaması bir sorun yaratıyor.

Devrede yapılan Sercan ve Ayhan değişikliklerinin takıma olumlu yansıdığını söyleyebiliriz. Çok kötü olan Riera ve orta sahada kötünün kötüsü olan Sabri’nin çıkmasıyla biraz daha tempo yakalansa da bir kişinin daha oyunda olması gerekiyordu bugün Galatasaray’da. Milan Baros.. Elmander ne kadar yararlı bir forvet de olsa son vuruşlarda bir Baros değil. Keza bu maçta 60. Dakikalarda girecek bir Milan Baros %90 skoru değiştirecekti. Olmayanlardan bahsetmişken Yekta’yı analım. Onun varlığı da bugün Galatasaray orta sahasında pozitif anlamda önemli bir değişiklik yaratabilirdi. Ancak ne yazık ki form tutmak üzereyken uzun sürecek bir sakatlık yaşıyor.

Kısacası Galatasaray rakibinin puan kaybettiği bu haftada yakaladığı şansı değerlendiremedi. Tabi ki bu kayıp ilerleyen haftalarda çok aranacak. Bakalım Beşiktaş ve Trabzon bu haftaya ne reaksiyon verecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder