27 Kasım 2011 Pazar

Barça da yenilirmiş...

La Liga’nın şu ana kadar namağlup tek takımı olan Barcelona, deplasmanda ligin zayıf ekiplerinden Getafe’ye 1-0 mağlup olarak taraftarlarını şok etti. Barça’nın bu mağlubiyeti, tabii ki aralarındaki puan farkını 6’ya çıkaran Real Madrid’in ekmeğine yağ sürmüş oldu.

Barcelona’yı haftalardır bu kadar etkisiz futbol oynarken görmemiştik. Belki haftaiçi oynadıkları Milan maçının yorgunluğundan, belki Getafe sahasının Barça’nın pas trafiğine çok da elverişli olmayan zemininden kaynaklandı bu durum. Biraz da şanssızlığından bahsedebiliriz Barça’nın bu mağlubiyeti için. 90+1 de çok tartışmalı bir ofsayt pozisyonu ve sayılmayan golleri, 90+3’te Messi’nin topu direğe nişanlaması, Getafe’nin maç boyunca atağı olmadan, bir duran top pozisyonundan golü bulması… Ama bunlar Barcelona gibi dev bir kulüp için bahane olmamalı tabii ki.

Udinese’de oynadığı zamanlar bireysel olarak çok beğendiğim bir oyuncu olan Alexis Sanchez, Barcelona’ya transfer olduğunda takımı daha üst seviyeye çıkaracağını düşünüyordum. Fakat şuana kadar fazlasıyla yanılmış olduğumu gördüm. Belki konuşmak için biraz erken fakat Alexis, Barça’nın pas trafiğinde sürekli aksıyor, sık sık pas hatası yapıyor. Anlaşılan henüz İspanyol futboluna ve Barcelona’ya adapte olamamış Şili’li yıldız.

Sezona aslında hiç de iyi başlamayan Getafe, bu maça kadar 12 maçta 10 puan toplamıştı. Fakat Messi’ye her top geldiğinde 2-3 kişiyle basıp onu çok iyi kilitleyince, şansları da maç içinde yaver gidince altın değerinde bir üç puan koparmayı başardılar Barcelona’dan. Ve bir Madrid şehri takımı olan Getafe, şehrin diğer bir takımı Real Madrid’e büyük bir kıyak geçmiş oldu böylece.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder