8 Kasım 2011 Salı

Trabzon'un gol makinası - Burak Yılmaz


Türkiye’de bu sezonun en formda oyuncusu kimdir diye sorsak kendimize, herhalde hepimizin vereceği cevap aynı kişiyi işaret eder : Trabzonspor’dan Burak Yilmaz.

Burak şu dönemde o kadar formda ki, kendisi dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo, bu dünyadan bile olmadığı düşünülen Lionel Messi ve B.Münih’in leblebi gibi gol atan forveti Mario Gomez ile istatistiksel olarak yarışıyor. Nasıl mı ? Gelin detaylıca bakalım.

Avrupa liglerinde en çok gol atan oyuncular sıralamasında Lionel Messi 14 golle lider bulunurken, Cristiano Ronaldo,Mario Gomez ve Burak Yılmaz 13’er golle 2.liği paylaşmaktalar. Fakat Burak 13 golü ligde oynadığı sadece 8 maçta atmış, (Messi, Ronaldo ve Gomez 11 maç) dolayısıyla maç başına 1.63 gol ortalamasıyla bu alanda Avrupa’nın zirvesine yerleşmiş durumda. Gerçekten Trabzonsporlular açısından gurur verici. Öyle ki, ne zaman Trabzonspor’un galip geldiğini duysam, Burak Yılmaz’ın mutlaka golü vardır diye düşünmeye başladım ister istemez şu aşamada.

Peki Beşiktaş ve Fenerbahçe’de yetersiz görülen, adeta istenmeyen adam haline gelen Burak Yılmaz nasıl oldu da böyle bir patlama yaptı ? Bunun 2 cevabı olduğunu düşünmekteyim. İlki Şenol Güneş. Gerçekten Şenol Hoca bence en iyi Türk teknik direktörlerden biri ve Burak Yılmaz da Şenol Güneş’in Trabzon’a gelişiyle kendini buldu diyebiliriz.

İkinci cevap ise Selçuk İnan. Burak Yılmaz oyununu Selçuk sayesinde, Selçuk da oyununu Burak sayesinde geliştirdi dersem herhalde yanlış bir şey söylemiş olmam. Selçuk’un en iyi yaptığı şey, rakip defansın arkasına attığı isabetli uzun toplardır. Burak Yılmaz da bu uzun toplara yaptığı koşuları (off the ball) çok iyi geliştirdi, zaten bu 2linin gollerini geçen sezon Trabzonspor’da, bu yıl da milli takımda sık sık görmeye alıştık.

Son olarak, Türk futbolunda bildiğimiz üzere fizik güç çok önemli bir faktör. Burak Yılmaz da fizik gücüne ek olarak hızını da geliştirince, Selçuk’la şuan farklı takımlarda oynamalarına rağmen, ortaya bu müthiş performansı çıkardı. Dileriz Trabzonspor forması altında 189 gündür çıktığı her maç gol atan Burak, aynı formunu Cuma günkü Türkiye - Hırvatistan EURO 2012 playoff maçında da gösterir ve bizleri sevince boğar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder