30 Kasım 2011 Çarşamba

Nba’de transfer dedikoduları.. Rondo, Dwight, Hido ve dahası..



Lokavt’ın bitmesi ile beraber takımların ihtiyaç duydukları bölgelere transfer çabalarının başlaması fazla uzun sürmedi. Dedikodulara göre önemli ve büyük takasların olması muhtemel gözüküyor.

Yahoo Sports’tan Adrian Wojnarovski’nin haberine göre Boston Celtics genel menajeri Danny Aigne yıldız oyun kurucuları Rajon Rondo’yu takasta kullanmak için yoğun bir çaba içine girmiş. Aigne’nin bu hamlesinin altında yatan ise dünyanın en iyi oyun kurucusu diye tabir edebileceğimiz Chris Paul’e yeşil-beyaz formayı giydirme isteği yatıyor. Bu amaç için de Rondo’yu, Paul takasının gerekli parçalarını elde etmek adına kullanabilecekleri belirtiliyor. Yalnız Paul’ün oldukça zor bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Hele de kapısında yatan New York Knicks vb. rakipler de varken. Ayrıca Rondo’yu elden çıkartmanın da doğru bir hamle olacağından emin değilim. Malum yaşlılığı dillere destan olan Boston Celtics kadrosunun en genç ve dinamik (ve son yıllarda oyununu 2 kademe yukarılara çıkartmış olan) oyuncusunu kaybetmek yanlış geliyor. Keza Chris Paul’ün alınamaması durumunda zarar büyük olur. Öte yandan Rondo’yu kadrosunda görmek isteyen takımların başında Indiana Pacers geliyor. Hatta iki takımın yöneticilerinin temasa geçtiği ve bu takasın gerçekleşebil.me yollarının arandığını belirtiyor Yahoo Sports. Muhtemel olan bir durum ise 3’lü takasa gidilmesi olabilir. Çünkü Pacers’ın Rondo karşılığında masaya koyabileceği seçeneklerin Boston’ı tatmin etmesi zor.

Gelelim bir diğer doğu takımı süper yıldızının New York Post'ta çıkan dedikodusuna. Dwight Howard.. Zaten biz bu konuya gelsek de, gelmesek de önümüzdeki 1, 2 yıllık süreçte Nba dünyasının en çok konuşacağı isimlerden biri olacak Süpermen. En başta gelen talibi ise kısa bir süre Beşiktaş’ta oynayıp forması emekliye ayrılan Deron Williams’ın yanına bir büyük yıldız daha getirmek isteyen New Jersey Nets. Ekonomik olarak da bu güçlerinin mevcut olduğunu görüyoruz. Seneye uzun zamandır taşınmayı bekledikleri Brooklyn’e geçecek olan Nets bu olası takas için pivot Brook Lopez ve iki adet gelecek 1. tur haklarını gözden çıkartmış durumda. Dwight Howard – Deron Williams ikilisiyle tarihlerinde yeni ve başarılarla dolu bir sayfa açmak isteyen Nets’in en büyük kozu maddi rahatlığı. Olur da Dwight kadroya katmayı başarabilirlerse, bu yaratılmış ikili ve yanına gelecek parçalarla oluşacak takımın da önümüzdeki yılların şampiyonluk adaylarından biri olacağı kesin.

Son haber de Hido ile ilgili. Nets amnesty’i (genel af) kullanarak Travis Outlaw ile yollarını ayırabilir. Böyle bir durumda da 3 yıllık 35 milyon dolar değerinde kontratı bulunan Hidayet Türkoğlu New Jersey’nin yolunu tutabilir.

Bugün ile beraber gayri resmi transfer döneminin başladığını (ya da en azından daha aktif hale geldiğini) söyleyelim ve beraber önümüzdeki günlerdeki gelişmeleri bekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder