26 Kasım 2011 Cumartesi

Madrid derbisinde gülen taraf Real !

La Liga’da haftanın merakla beklenen maçında, Madrid derbisinde, gülen taraf 4-1 lik skorla 9 kişi kalan Atletico’yu deviren evsahibi Real Madrid oldu.

Lider Real, doğal olarak maçın favorisiydi ama maç hiç de istedikleri gibi başlamadı ve Atletico Madrid, Adrian ile öne geçti. Fakat maçın kırılma noktasının, 22. dakikada Atletico’nun genç kalecisi Courtois’nın yaptığı penaltı ve gördüğü kırmızı kart olduğunu düşünüyorum. Bu dakikadan itibaren Real tam anlamıyla kontrolü eline aldı. Zaten dünyanın en iyi takımlarından birine karşı deplasmanda oynuyorsanız, bir de ilk yarının ortalarında 10 kişi, maç sonuna doğru da 9 kişi kalıyorsanız maçtan puan koparma işiniz mucizelere kalır demektir. Özellikle 2. yarının nerdeyse tamamı boyunca Real Madrid, Atletico’ya kontra şansı bile vermedi, maç tamamıyla Atletico’nun yarı sahasında oynandı diyebiliriz. Bunda Atletico’lu oyuncuların eksik kalmalarından dolayı yorulmalarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Bütün bu faktörler, maçın 4-1 bitmesine sebep oldu sonuçta.

Atletico, bu sezon istikrarsız sonuçlar aldığı için eleştiriliyor, fakat bence bu maç bu konuda kıstas kabul edilemez. Neden mi böyle düşünüyorum ? Kalecilerinin maçın başlarında kırmızı kart görmesi, hücumda takımın etkili isimlerinden Diego’nun bu yüzden mecburi oyuncu değişikliği, yedikleri 2 penaltı golü ve Real Madrid gibi çok zor bir deplasman maçı, bu mağlubiyeti kabul edilebilir bir hale getiriyor.

Real Madrid ise sezon başından beri bildiğimiz Real… Maç başına 3,5-4 gol atan, rahat maç kazanan bir takım görüntüsündeler. Geçen yıl da olduğu gibi, La Liga da lideri muhtemelen El Classico’ların sonuçları belirleyecek büyük ölçüde.

Peki Madrid’deki Türk oyuncularımız bu akşam ne yaptı ? Bildiğimiz üzere Real Madrid’de Mesut Özil, Nuri Şahin ve Hamit Altıntop, Atletico Madrid’de ise Arda Turan forma giymekte. Dilerdik ki bu akşam bütün oyuncularımız sahada olsun, ama yalnızca Arda Turan ve Mesut Özil maçta forma giydiler. 2 oyuncu da sahada kaldığı yaklaşık 78 dakika içinde iyi mücadele ettiler ama çok da ön plana çıkmadılar takımları adına.

Sonuç olarak Real, bir haftayı daha kayıpsız atlattı ve liderliğini korudu. Bakalım gecenin diğer maçında şampiyonluğun diğer adayı Barcelona ne yapacak…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder