6 Kasım 2011 Pazar

Beşiktaş ikinci yarı "Kurban"ı oldu

Son 15 günde 4. maçını Gençlerbirliği’ne karşı oynayan Beşiktaş sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Aslına bakarsanız Gençlerbirliği’nin iç saha performansının yüksek olması, Beşiktaş’ın zorlu bir Avrupa maçından çıkmış olması, Beşiktaş’ın bu maçta puan kaybedebileceğini akıllara getiriyordu, fakat ilk yarısını 2-0 önde kapattığı maçı 4-2 vereceğine rüyamızda görsek inanmazdık herhalde !

Kara Kartallar’ın son birkaç yıldır skor olarak rahat bir maç izlettirdiği çok ama çok nadirdir, taraftarı illa bir karın ağrısı çeker maç boyunca. Fakat bu maçta dakikalar henüz 24’ü gösterdiğinde Beşiktaş 2-0 öndeydi. Kendime o soruyu sormadan edemezdim, acaba Beşiktaş sonunda bizlere rahat bir maç izletebilecek mi diye... 2.yarının başlamasıyla bu sorum dramatik bir cevapla, yenilen 4 golle son buldu. Bu arada, maçtaki 6 golün de aynı kaleye, hem de aşağı yukarı aynı bölgelerden atılmış olduğunu da ilginç bir istatistik olarak ekleyelim.

Beşiktaş adına değerlendirme yapacak olursam, Dinamo Kiev karşısında izlediğimiz takım ile bu takım arasında dağlar kadar fark var gerçekten. Takım oyunu, mücadele ve üretkenlik konusunda, kısacası nerdeyse her anlamda, sınıfta kaldı bu maç Beşiktaş. Atılan 2 gol de Gençler defansının anlık uyumalarından geldi zaten. Bireysel olarak bakacak olursak ise, Hilbert’in çok fazla top kaybı yaptığını, Quaresma’nın (her zamanki gibi!) çok fazla top öldürdüğünü, ortasaha 3lüsünün yine iyi mücadele ettiğini ama yeterli olmadığını söyleyebiliriz. Ayrıca D.Kiev maçının kahramanı Egemen’in de kendi kalesine gol attığını (ki o ana kadar başarılıydı) belirtelim.

Gençlerbirliği adına bir şeyler söylemek gerekirse, ben açıkçası Gençlerbirliği takımını 4-2 kazanmalarına rağmen pek beğenmedim bu maçta. Eğer ligde orta sıralara oynamak istiyorlarsa bence geliştirmeleri gereken birçok şey var. Fakat şunu belirtmem gerekir ki Hurşut Meriç, Gençlerbirliği kanadında çoğu atağı yönlendiren, etkili dribbling özelliğine sahip bir oyuncu, gerçekten Gençler’e çok şey katıyor.

Sonuç olarak Beşiktaş, Fenerbahçe’nin yenildiği, Galatasaray’ın berabere kaldığı haftayı karlı kapatma şansını tepmiş oldu. Böylece haftanın en karlı takımı, Kayserispor’u yenen Trabzonspor oldu. Bu haftanın sonlanmasından sonra sırada milli takımımız açısından çok kritik bir Hırvatistan maçı var. Bakalım bu maç bize neler getirecek…

Yazımı sonlandırmadan, hepinize sağlıklı, mutlu nice bayramlar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder