6 Kasım 2011 Pazar

Potada ilk derbi Beşiktaş Milangaz'ın!



Beko Basketbol Ligi'nde ilk derbi maçı bugün Sinan Erdem'de oynandı. Taraftarının yoğun ilgisi ve desteğiyle de güç bulan Beşiktaş Fenerbahçe'yi 83-78'le geçti. Gecenin yıldızı doğal olarak yine süperstar Deron Williams oldu. Fenerbahçe'de ise Emir Preldzic öne çıksa da yeterli olamadı.

Maçı genel olarak üstün götüren taraf Beşiktaş oldu. Özellikle ilk yarıda Deron Williams'ın da önderliğiyle çok iyi ve etkili bir takım vardı. Yine ilk yarıda savunmada topa iyi baskı yapmasının yanında hücumda da yüzdeli dış atışlarla farkı çift hanelere oturttu bu dönemde Beşiktaş. İkinci yarıda Deron'ın da faul problemine girmesi ve belki de biraz yorulmasıyla Fenerbahçe ön plana çıktı. Preldzic ve Ukic'in performansları bu bölümde Fenerbahçe adına skoru ve takımı taşıyan isimler oldu. Özellikle Ukic ve Deron Williams'ın bir üçlük düellosu vardı ki, izlemesi gerçekten büyük keyifti. Başka bir büyük keyif de maçın içinde yaşanan blok kapışmalarıydı. Hele hele Semih Erden'in James Gist'e yaptığı blok oturduğun yerden kaldıracak cinstendi. Sonuç olarak sarı-lacivertliler son periyotta farkı 2 sayıya kadar indirse de maçı kazanmaya yetmedi bu çaba.

Takımlara ayrı ayrı bakıp Beşiktaş'tan başlarsak benim adıma bu sezonun en konsantrasyonu yüksek maçını oynadılar. Özellikle ilk yarıda oyunun iki tarafında iyiydiler. Deron Williams'ın topu kullanmadığı posizyonlarda verdiği ilk paslar bile takım için çok önemli. Yani asist olmasa, kendisi sayı üretmese bile varlığıyla takımı çok doğru yönetiyor. Erceg'in de performansının artması ve Marcellus Kemp'in çılgın skorer oyunlarıyla beraber hücumda durdurulması oldukça zor bir takım Beşiktaş. Esas soru tabi ki, "Lokavt bitince ne olacak?". Bunun cevabı da Beşiktaş adına bence yok.

Gelelim Fenerbahçe'ye. Geçen sene yakaladıkları sinerjiyi kaybetmiş gözüküyorlar. Kağıt üzerinde geçen sezondan daha da güçlü bir takıma sahip olan Spahija'nın performansı da bence sorgulanmalı. Ama bütün suçu Spahija'ya yüklemek de haksızlık olur çünkü oyuncular da performans olarak çok zayıf şu ana kadar. Preldzic ve Oğuz Savaş'ın dışında bu adam formda diyebileceğimiz pek isim yok. Özellikle de Bojan Bogdanovic büyük bir hayal kırıklığı. Kaliteli bir oyuncu ama ancak bu kadar formsuz olunabilir. Geçen sene Avrupa Ligi'nde 18 sayı ortalamış bir skorerin bu kadar düşük yüzdeli atması enteresan. Ömer Onan da bana göre geçen sezon kariyerinin zirve sezonunu yaşadıktan sonra düşüşe geçmiş durumda. Kısacası bireysel olarak da takım olarak da Fenerbahçe beklentilerin çok uzağında. Takım sinerjisinde de bence sorunları var. Top paylaşımını ve saha içi yardımlaşmayı yeterli görmüyorum. Bu noktadan takımını tekrar üst düzey performansa taşımak Spahija'nın elinde, bakalım başarılı olabilecek mi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder