25 Kasım 2011 Cuma

Semih Kaya'dan 5 senelik imza



Beklenen bir gelişmeydi ve artık resmileşti. 1991 doğumlu Semih Kaya 5 senelik sözleşmeye imzasını attı. Semih'in yıllık alacağı garanti maaşlar sırasıyla; 355.000 TL, 450.000 TL,530.000 TL, 600.000 TL ve 660.000 TL ve bu ücretlere ek olarak alınacak maç başına ücretler var.

Son dönemde herhalde Galatasaray adına en heyecan verici gelişmelerden biri Semih Kaya'nın yükselişidir. Yıllardır alt yapıdan oyuncu çıkartıp ilk 11 düzeyinde düzenli forma veremeyen Galatasaray için bu genç stoperin performansı bu açıdan da önemli. İşin soru işareti kısmı; eğer ki Servet ve Gökhan o maç cezalı/sakat olmasaydı Semih Kaya formayı giyebilecek miydi? Bence hayır. Ancak yine de aldığın şansı iyi kullanmak genç oyuncu için şarttır. Semih de bu şansı mükemmel kullandı ve bundan sonra da formayı bırakacak gibi gözükmüyor. Fatih Hoca'nın da bu tarz oyuncuların büyük destekçisi olduğu bilinir.

Semih'in bana göre 3 tane en önemli özelliği var. Nedir bunlar? Atletizm, Soğukkanlılık ve Mücadele. Günümüz stoperleri için çabuk olmak atlet olmak oldukça önemli. Semih'in bu konuda çok avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle inanılmaz bir zıplama kabiliyeti var. Çok hızlı olmasa da gayet çabuk bir oyuncu olduğunu da söyleyebiliriz. Gelelim soğukkanlılığa. 20 yaşındaki bir oyuncunun bu olgunlukta oynaması çok sık rast gelinen bir durum değil. Bu biraz kişilikle alakalı bir şey. Yani bir Sabri'nin oyununa bir Semih'in oyununa bakarsanız dediğim daha net ortaya çıkar. Genç oyuncunun mücadelesi ise alışık olmadığımız cinsten. Şöyle ki, genelde takımın en mücadeleci oyuncuları rakipler için antipatik olur. Semih Kaya'da bu özellik pek yok. Yani hem hırslı ve mücadeleci hem de soğukkanlı ve profesyonel. Enteresan bir karışım yani.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder