26 Kasım 2011 Cumartesi

Galatasaray demek sancısız maç yoktur demek.



Galatasaray - Sivasspor maçının Galatasaray için özeti işte bu.. 2-1 (Engin,Baros-Erman Kılıç) biten maçın başından itibaren dominant olan taraf kesinlikle Galatasaray'dı. Maça istekli başlayan Fatih Terim'in takımı topun kontrolünü erkenden ele geçirdi ve ilk yarıda Sivasspor'a karşı oldukça üstün bir oyun sergiledi. İleride basarak Sivasspor'un iyi oynamasına da engel oldular. Ancak Sivas'ın da bugün iyi oynayacak bir hali de yoktu sanki.

Şöyle kısa bir değerlendirme yapmak gerekirse, Galatasaray'ın çift forvet ile daha iyi olduğu aşikar. Ancak yine de yaratıcı oyuncu sıkıntısı büyük. %68 topla oynadığı ilk yarıda yaratıcılığıyla ön plana çıkacak bir oyuncusu olsa Galatasaray'ın, skor bence farklı olurdu. Çünkü topla oynanıyor ancak verimli ve efektif yapılan pas sayısı düşük. Bugün için olumlu olan gelişmelerden biri Riera'nın iyi oyunuydu. Kazım tarafından felç edilen sağ kanatın verimsizliğini soldan iyi katkı vererek örttü Riera. Kazım aynı zamanda bence Eboue'yi de topallaştırıyor. Önünde daha etkili bir kanat oyuncusu olsa Eboue'nin yaptığı çıkışlar da daha etkili olacaktır. Eboue'nin Galatasaray adına günün en iyi ismi olduğunu düşünüyorum. Özellikle defansta Grosicki'yi hemen hemen her pozisyonda duman etti. Son haftaların parlak ismi Semih Kaya ise bugün kötü bir performans çizdi. Birkaç kritik hatası oldu ancak bu hataların %90 tecrübesizlik temelli olduğunu görebiliyoruz. Kısacası Galatasaray bugün 1-2 oyuncu hariç iyi bir görüntü çizdi.

Şimdi gelelim işin başlığımızı oluşturan kısmına.. Engin Baytar efendi.. Gerçekten bu adamın yaptığı eylemlerin bazılarına anlam yüklemeye çalışmamak gerekiyor. Yeni takımına geldiğinden beri pek bir vukuatı olmasa da, bugün kişilik damarı kendini gösterdi. Engin belki de bugün takımın en iyi adamlarından biriydi. Orta sahada en çok top kapan, hücümda en üretken gözüken oyuncu rolündeydi. Golünü de attı, sonra da gidip kaleciye kafa attı. Yahu anlaşılır gibi değil. Böyle giden bir maçta neden durduk yere atılırsın ve maçı tehlikeye atarsın. Bir de üzerine önümüzdeki maçlarda cezalı olacak. Bence bu disiplinsizliğe önemli bir para cezası verilmesi gerekiyor. Bu tarz eylemlerin hoş karşılanmayacağını oyunculara net olarak hissettirecek, ibretlik bir ceza bence makul olur. Elmander'in pozisyonu ise benim bakış açıma göre talihsizlik. Net kırmızı kart o başka, ancak kasıtlı bir müdahale olmadığını düşünüyorum. Keza görüntüler izlendikten sonra cezasının 1 maç olmasının daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder