4 Kasım 2011 Cuma

Süper Lig'in yeni "renk"i Mor-Beyaz



Geçen sezon Karabükspor'un lige getirdiği rengi bu sene de bir başka Karadeniz ekibinden görüyoruz. Hatta bence Karabükspor'dan daha da keyifli bir şekilde. Orduspor 9 maçta topladığı 16 puanla şu an puan tablosunda 6. sırada. Ancak ikinci Galatasaray ile aralarındaki puan farkının 1 olması, belki de 30 yıla yakındır ilk defa Süper Lig'de oynayan bir takımın başarısını özetliyor. Peki bu başarının sebebi nedir?

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki lige yeni yükselen bir takım için ilk transfer dönemi çok kritiktir. Bu dönemde yapılacak birkaç nokta atış çoğu zaman bu takımları yukarılara taşıyabiliyor. Orduspor için de gayet başarılı bir transfer dönemi gördük. En iyi transfer olarak öne çıkan isim takımın saha içi lideri Emmanuel Culio. Ancak Culio'nun daha efektif olmasını sağlayan durum Stancu, Dalmat ve Gosso gibi transferlerle desteklenmiş olması. Yerli transferlere bakacak olursak da, tecrübeli isimlerin kadroya katıldığını görüyoruz. Yalçın gibi Abdurrahman gibi aslında kalibre olarak yüksek olmasa da 10 senedir bu ligde oynayan oyuncular bu ligin acemisi bir takım için iyidir. Fatih Tekke ise ayrıca güzel bir katkı (Uefa kupası kaldırmış bir oyuncuyu diğer yerlilerden farklı bir yerde tutalım.).

Metin Diyadin'in de Orduspor'un başarındaki katkısı önemli. Her şeyden önce başardığı şey "dengeli bir takım" oluşturmak. Oyunun hem savunma hem de hücum bölgesinde bir birine yakın mücadele eden bir ekip Orduspor. Bu takım olabilme olgusu da başarının temel nedenlerinden biri.

Süper Lig'e yükselmenin ardından Orduspor başkanı Nedim Türkmen yaptığı açıklamada öncelikle kulübü iyi yönetmeyi hedeflediklerini söylemişti. Model olarak da Fenerbahçe'yi örnek aldıklarını belirtmişti. Eğer hedefledikleri gibi iyi yönetilirse Orduspor önümüzdeki süreçte ligin keyif veren takımlarının arasında kalıcı bir yere sahip olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder