28 Ağustos 2012 Salı

3 Sezon Önce 39 Gol Atmıştı, Şimdi Trabzonspor'da!



Bu transfer döneminde büyük takımlarımızın olmazsa olmaz transfer yapması gereken bölgeler vardı. Trabzonspor'un ihtiyaç duyduğu bölge de kör göze parmak cinstendi, santrfor.. Bu bölgeye uzun zaman Dame N'Doye için mesai harcandı ama Senegalli, Lokomotif Moskova'ya kaptırıldı. Bunun üzerine Trabzonspor diğer alternatiflere yöneldi ve Marc Janko transferiyle turnayı gözünden vurdular. Gerçekten çok güzel bir hamle.

Janko her şeyden önce bir "golcü". Ceza sahası içinde topla buluşturulduğunda, o topu ağlara yollayabilen bir forvet. 1.96 boyuyla da muhteşem bir fizik gücüne sahip. Sadece uzun da değil Janko, güçlü ve yıpratıcı bir isim. 29 yaşındaki forvet, 2008/2009 sezonunda Salzburg formasıyla 34 maçta 39 gol kaydederek müthiş bir istatistik yapmıştı. O sene Salzburg'un UEFA'daki performansında da başrol oynamıştı. Bu performansın ardından 7 milyon avro gibi hatırı sayılır bir ücrete Twente'nin yolunu tuttu Janko. Hollanda'da da 45 maçta 24 gol üreten Janko, sonrasında Porto'da pek fırsat bulamadı. Şimdi de Trabzonspor'da..

Geçtiğimiz sezonlarda Galatasaray ve Fenerbahçe ile de adı anılan Avusturyalı, Trabzon için aranan kan olacak. Marc Janko, Trabzonspor'un tek forvetli ve kanatların aktif olarak kullanıldığı sistemin merkezindeki "target man" rolü için çok uygun bir isim. Keza Salzburg'daki performansını verdiği dönemde de tek forvet oynuyormuş. Volkan ve Olcan, Avusturyalıyı iyi besleyebilirse, Trabzonspor seviye atlayabilir. Hala savunma hattıyla ilgili sıkıntıları olsa da en azından hücum hattında güvenilir bir gol ayağı olacak. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder