18 Ağustos 2012 Cumartesi

Aleyküm Selam Akhisar !



Akhisar, geçtiğimiz sene Bank Asya'dan, Spor Toto Süper Lig'e çıkan üç takımdan biri. Hamza Hamzaoğlu'nun teknik direktörlüğünü yaptığı takım süper lig'e adeta siftah yaparak başladı. Süper Lig'in ilk maçında deplasmanda Eskişehirspor'u 90+'da Güray'ın attığı golle yenmeyi başardılar.

Maç boyunca Eskişehir oynamak isteyen taraftı. Zaten 16 tane şut çektiler bunların yalnızca 3'ü kaleyi buldu. Akigolar ise daha kapanan, ama ilerideki hızlı oyuncularıyla kontra atak arayan bir ekip görüntüsü çizdi. İleri ikilideki Bikoko ve Bruno çok hızlı ama bitiricilik konusunda sıkıntılar yaşayan futbolcular. Bir de takım olarak, Süper Lig'de ki ilk maçlarını oynadıklarından olsa gerek, bazı kontra atak pozisyonlarında müsait olan arkadaşına pas vermek yerine şut çeken Akhisarlı oyuncular gördük. Hamza Hoca bu konuda takımını elbet uyaracaktır.

Es-Es, sezonu Avrupa Ligi ön elemeleri dolayısyla erken açmış, ilk turda İskoç St.Johnstone'u eledikten sonra, Marsilya'ya elenmişlerdi. Zaten Ersun Yanal'ın öğrencilerinin form fizik durumları pek fena gözükmedi bana. Ama Akhisar gibi bilinçli kapanan ve ne yaptığını bilen takımlara karşı, çözüm bulmaları gerekecek. Maçı izleyen görmüştür, Es-Es hücumda iken, Hürriyeti neredeyse stopere çekip, Diego ve Servet'i de beklere çekiyor ve oyunu böyle kuruyorlar.Aslında oyunu rakip alana yıkmayı çok iyi başardılar ama uzaktan çekilen şutların dağlara taşlara gitmesi, sağdan soldan gelen ortaları, Akhisar'ın tecrübeli oyuncuları Çağdaş ve Kürşat'ın hatasız savuşturmaları Eskişehirspor'un golü bulamamasının başlıca nedenleriydi. Bir de maçın sonlarında " biz o golü bulacaz ağbii " dercesine yüklenirken, şahane bir pas ile başlayan kontra atakta Güray çok güzel bir aşırtmayla Akigolar'a ligdeki ilk galibiyetini getirmiş oldu.

Akhisar Belediye " bilinçli " taktik anlayışı ile ve Bank Asya'da tutturdukları kimya ile bu lig'de daha çok takımın başını yakmaya aday olduğunu düşünüyorum. Dün Akhisar'da forma giyen 14 futbolcudan yalnızca; Çağdaş, Bikoko, Bruno ve Güray bu sene transfer edildi. Kalan 11 oyuncu geçtiğimiz sezon Bank Asya'da beraber oynadılar. Eskişehirspor'un ise Batuhan'ın takımdan gönderilmesinin ardından acilen etkili bir santrfor'a ihtiyacı olduğunu gösterdi bizlere. Akhisar'ın kapalı savunması içinde adeta kaybolan Nuhiu, bana Es-Es'in aradığı kalitede bir oyuncuymuş gibi gelmedi. Ama daha sezonun başı, bu yüzden yorum yapmak için erken olabilir. İzleyelim görelim.

Son sözüm de, Es-Es taraftarına. Maç sonunda tribünlerden " Yönetim istifa! Ersun Yanal istifa ! " tezahüratları duyuldu. Tamam kimse Eskişehirspor'un bu maçı kaybetmesini beklemiyordu fakat, İstifa çağrıları için biraz erken değilmi? Ayrıca 37 sene sonra bu takımı Avrupa kupası mücadelesine sokmuş bir yönetim ve teknik ekip, sadece beklenmedik bir yenilgi aldı diye nasıl bir kalemde silinebilir, anlamakta güçlük çekiyorum açıkçası...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder