4 Ağustos 2012 Cumartesi

Trabzon Camiası Burak Öfkesini Bırakmalı



Trabzonspor'a gönül vermiş, candan bir şekilde takımını destekleyen taraftarın kızgınlığını ve sitemini anlayabiliyorum. Çünkü gözü gören herhangi bir futbolsever, Trabzonspor'un son yıllarda eline geçen yerli değerleri nasıl çarçur ettiğini söyleyebilir. Tekrardan tek tek saymaya gerek yok ama şampiyonluk mücadelesi veren takımın yarısından fazlası desek yeterli olur sanıyorum. Hal böyle olunca doğal olarak taraftar öfkeleniyor. Ancak bu öfkenin hedefinin oyuncular olmaması gerek. Onları takımda tutmayı beceremeyen yönetim olması lazım.

Bu adamlar neden gitti, oturup bunu düşünmek ve tartışmak lazım. O takımın yerli neferlerinin büyük kısmı şu an Galatasaray'da, Egemen Korkmaz ise Fenerbahçe'de. Yani sadece bu oyuncuları kaybetmekle kalmayıp, rakiplerini güçlendirmiş oldu Trabzonspor. İşin aslı şu. Nasıl kimi yıldız oyuncuları, Avrupa'dan koparmak için  ederinden biraz yüksek miktarlara transfer ediyorsanız, bu tarz yerli oyuncuları da Trabzon'da tutmak için İstanbul'da aldığından fazla şeyler önermek zorundasınız. Bunun aksini iddia eden kendini kandırır. Çünkü yıldızlaşmış çoğu oyuncu, daha göz önünde olacağı ve popüleritesini arttıracağı platformlarda bulunmak ister. Bu nedenle eleştirilebilir ama durum bu. Tabi ki öte yandan alt yapıdan yeni gençleri de takıma kazandırmak gerekiyor.

Türkiye'de transfer olur olmaz eski takımıyla ilgili mangalda kül bırakmayan ne oyuncular gördük. Burak Yılmaz böyle bir tutum sergilemedi. Transferini geciktirmesi ve "zaten Galatasaray'a gidecektin, ne diye uzattın da uzattın" düşüncesi nedeniyle eleştirilmesini ve sitem edilmesini çok normal buluyorum. Ancak şehirde posterlerinin asılması falan akıl alır hareketler değil. Her fırsatta Trabzonspor'dan minnetle bahseden ve teşekkürlerini esirgemeyen Burak'a olan öfkenin çok da uzatılmaması gerekiyor bence. Öte yandan Selçuk İnan gibi bedavaya gitmeyip, ayrılırken 5 milyon avro gibi Trabzonspor için gayet yüksek bir meblağ da kazandırdığı unutulmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder