3 Ağustos 2012 Cuma

Culio'ya Kıymayın Abiler



Yapılan transferlerde kimi zaman böyle durumlarla karşılaşabiliyoruz. İsmi büyük ve maliyetli oyuncu, ismi küçük ve nispeten ucuz oyuncularda görülebiliyor reaksiyonlar. İlk stereotipe dahil edebileceğimiz ve şaşalı törenlerle gelen "yıldızlar" ne olursa olsun büyük bir destekle çıkar yola. Başlarda kötü performans sergilese de, arkasında durulur, alışma dönemi denilir, yıldızdır o.. Ne zamanki aylar geçip takım hayal kırıklığı yaratmaya başlar, işte o zaman bu çocuklar eleştirilerin merkezi olur. Kimisi ise düşük profillerle gelmesine rağmen iyi performans sergiler. Ancak hiç bir zaman diğerlerinin sahip olduğu yere ulaşamaz.

İşte Culio da bu tarzda bir adam. Elbette bir yıldızın yeteneğine ve kalibresine sahip değil ama son derece de yararlı bir oyuncu. Hem de maliyeti muadillerine kıyasla son derece düşük. İşte o Culio'nun akıbeti bu sene de belli değil. Satılabilir, kiralanabilir, takaslanabilir.. Hiç bir şey belli değil yani. Bana kalırsa elden çıkartılması yanlış olur. Neden?

Galatasaray'ın bu sezon orta sahanın göbeğinde kullanabileceği Selçuk, (Melo), Hamit, gibi as adamların yanında, Yekta, Ceyhun ve Engin gibi alternatif oyuncuları da var. Şahsi fikrim Yekta'nın geçirdiği uzun sakatlığın ardından eski formuna kavuşmasının zor olduğu yönünde. Ceyhun'u ise kesinlikle yeterli görmüyorum. Engin ise geçen sene oldukça iyi bir performans sergilemesinin yanında, istikrar olarak bakacaksak Culio'nun arkasında kalır. Hal böyle olunca Arjantinli değerli bir alternatif olarak önümüzde duruyor. Uzun maratonun maç trafiğinde oynayabileceği önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. Geçen sene Selçuk veya Melo'nun oynamadığı maçlarda Galatasaray'ın ne kadar sıkıntı yaşadığını hatırlayalım. O kadroda Culio olsa, çok daha iyi olmaz mıydı?

Bunlara bonus olarak Culio'nun çok yönlülüğü de kullanışlılığını arttırıyor. Rahatlıkla sol kanat (4-4-2'nin!) ve göbekte kullanılabilecek olmasının yanında Galatasaray'da hiç düşünülmediği bir yer için daha iyi bir alternatif olabilir. Orası da sol bek. Mücadeleci ve savunmaya katkı vermekten geri kalmayan yapısı ile sol bekte çok sırıtacağını düşünmüyorum. Hele ki Terim'in sisteminde beklerin orta saha oyuncuları gibi oynadığını göz önüne alırsak..

Kısacası Culio'ya kıymayın abiler. Adam Rijkaard'ın sapır sapır dökülen takımında sivrilen yegane isimlerden biriydi. İyi bir takımda da görev adamı olarak fayda sağlayacaktır. Aldığı para yüksek olsa ben de gönderilmesi taraftarı olabilirdim ama bu koşullarda mantıklı değil.. Sorarım şimdi Culiogül'ün suçu ne :(



2 yorum: