6 Ağustos 2012 Pazartesi

Aslan Avrupa Sahnesine Hazırlanıyor



Galatasaray ilk ciddi hazırlık karşılaşmasında İzmir'de Lazio'yu ağırladı. As kadroya yakın bir takımla sahaya çıkan Galatasaray, İtalyan dördüncüsü Lazio'yu 1-0 mağlup etti. Maçın tek golü Selçuk İnan'ın Pirlo asistini filelere gönderen Elmander'den geldi.

Galatasaray'ı ilk kez ideal kadrosuna yakın (Amrabat + bir ortasaha eksik) bir şekilde sahada görme şansı bulduk. Geçen sene başarılı olunan 4-4-2 dizilişini bozmayan Fatih Terim, göbekte Selçuk'un partneri olarak Engin'i kullanırken, sağ açığı Hamit'e emanet etti. Hamit henüz fiziksel olarak hazır olmamasının yan etkilerini hissediyor. Yanında oynayan oyunculara da henüz alışamadığı da çok aşikar. Hamit'in bu başlangıcı biraz Eboue'yi andırıyor. Onun da takıma uyum sağlaması biraz vakit almıştı ama oturduktan sonra çok faydalı oldu. Versatil kimlikleri de benzeşen bu iki sağ taraf oyuncusunun uyumu her geçen maç giderek artacaktır.

Bu maç bir şeyi daha net bir şekilde gösterdi. Galatasaray'ın bir forvete daha hiç ama hiç ihtiyacı yok. Burak - Elmander ideal ikili.. Çilek sevdası peşinde koşup bir forvet daha getirmenin gereksiz maliyet dışında hiç bir manası yok. Keza Elmander'in Galatasaray'ın sisteminde oynadığı rol son derece hayati. Hemen ensesinde olan Umut formayı zorlayacak da olsa ilk tercih kesinlikle Elmander. Burak da sürekli pozisyon arayan ve rakibi zorlayan yapısı ile İsveçliye güzel uyum sağlıyor. Bu ikilinin yaptıkları yalancı koşular birbirlerine kanallar yaratarak ekstra gol pozisyonu imkanı yaratıyor.

Bu tarz hazırlık maçları bence son derece önemli. Hatta Galatasaray bu tarz maçlara başlamak için biraz geç bile kaldı. Belli kalitenin üzerindeki rakiplerle karşılaşmak ve bu mücadelelere alışmak, takımın seviyesini de otomatik olarak yukarılara çekiyor. Bakalım Galatasaray'ın önümüzdeki maçlarda performansı nasıl olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder