13 Ağustos 2012 Pazartesi

Çilek'i Dilden Düşürmemek Bu Takıma Ayıp



Galatasaray dün akşam oynadığı oyunla gösterdi ki, bu sene de şampiyonluğun net favorisi. Zaten sistemini ve  çekirdek kadrosunu koruyan, üzerine doğru transferler yapan Sarı-Kırmızılılar kağıt üzerinde bütün rakiplerinden bir adım ileride duruyor. Dün izlediklerimiz, bu teorinin pratiği dönüşmüş halinden başka bir şey değildi aslında. Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe tempo buldukça daha iyiye gidecektir ama görünen o ki Galatasaray rakibinin önünde kalacak.

Galatasaray'ın hücum hattı gerçekten çok zengin. Hücum hattı dediysem, kanat oyuncularını değerlendirme dışı bırakarak konuşacağım. Fatih Terim'in elinde üç tane direkt ilk 11 santrforu var: Burak Yılmaz, Johan Elmander ve Umut Bulut. Burak ve Elmander'in yapabileceklerini biliyoruz, Umut ise sanıyorum ki dün kendisinden şüphe edenleri "Umut transferi ne alaka yeaa" diyenleri utandırmıştır. Bu üçlünün arkasında Necati'nin yeri banko, zira senelik 1.1 milyon avro verildi. Haydi Necati'yi de geçtim, takımda kalıp kalmayacağı belli olmayan Baros ve Sercan ikilisi var. Galatasaray'ın ideal sisteminin çift forvetten oluştuğunu düşünürsek, dörtten fazla oyuncuyu bu mevkide barındırmak gereksiz görünüyor.

Peki şu mite dönüşmesine az kalmış olunan "Çilek" neden gerekli, neden gerekli değil. Mevcut kadroda bu kadar forvet varken ve fazlalıkları elinden çıkartmakta zorluk yaşıyorken, ekstra büyük maliyetlere girmek gereksiz. Buna şüphe yok. Hatta ve hatta dört forvetinin yeri kesinken, beşinciyi aramak diğerlerini daha çok çalışmaya teşvik etmek yerine "ne oluyoruz?" moduna sokabilir. Peki bu Çilek neden aranıyor? Onun da nedeni şu.. Bu transfer dönemine girildiğinde herkesin ortak fikri şuydu: "Galatasaray dünya çapında bir forvet alacak". Galatasaray kendi işine çok yarayacak Burak ve Umut gibi isimleri kadroya kattı ama hem yönetimin hem de bir kısım taraftarın aklında Drogba, Dzeko tarzı isimler kaldı. Çünkü Burak ve Umut, Türkiye'de şampiyonluğa oynayacak bir takımın forvet hattını rahatlıkla oluşturur ama Şampiyonlar Ligi seviyesinde takımı taşıyacak forvetler mi? O konuda şüphelerim var. Ancak sırtına alıp takımı taşıyacak bir Dzeko olmasalar da, Şampiyonlar Ligi'nde de iş yapacaklarını düşünüyorum. Çünkü takımın genel sistemi forvetlere iş yaptıracak şekilde işliyor.

Bu saatten sonra Çilek'in gelmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Fakat daha önemlisi bu Çilek arkadaşın muhabbeti gelse de, gelmese de azalmalı. Takım bu kadar iyi top oynarken ve müthiş bir sinerji yakalamışken, Çilek Çilek diye tutturup, her demeçte adını anmak bu yüksek takım kimyasına hasar verebilir. Benim için bu takımın Çilek'i Selçuk İnan'dır, Fernando Muslera'dır. Gerisi gelirse gelir, gelmezse hikaye..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder