5 Ağustos 2012 Pazar

Genç Kartallar: Hasan Türk ve Oğuzhan Özyakup





Samet Aybaba'nın önderliğini yapacağı gençlerle süslenmiş 2012 model Beşiktaş hazırlıklarını sürdürüyor. Her ne kadar artık belli bir kadro yapısının oluşturulması gerektiğini düşünsem de, büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu hazırlık maçlarını izlemek gelecek için bir takım sinyaller veriyor. Bu süreçte öne çıkan iki isim oldu: Hasan Türk ve Oğuzhan Özyakup..

Oğuzhan'ın Arsenal'den İstanbul'a gelmesi, tamamen İbrahim Altınsay'ın Beşiktaş'a hediyesi. Belki yönetim Altınsay ile benzer bir vizyona sahip olsaydı, bu tarz başka çocukları da Beşiktaş'a katabilirlerdi ya neyse. Oğuzhan'ın futbolunda genç yaşına rağmen müthiş bir olgunluk var. Yüksek oyun zekası hemen kendini hissettiriyor. Hem topa hem de oyunun geneline hakim. Bu meziyetleri bir yana, Hollanda'da ve Arsenal'de almış olduğu alt yapı eğitimi karar verme yetisini geliştirmiş. Keza göbekte oynayan bir oyun kurucu için olmazsa olmaz bir özellik. Fernandes ile beraber oynayacak olmasının kendisine çok şey katacağını düşünüyorum. Beşiktaş için kesinlikle çok önemli bir kazanç..

Gelelim diğer sivrilen delikanlıya. Şahsen Oğuzhan'ın ismini cismini daha önceden biliyordum ama Hasan benim için büyük bir sürpriz oldu. Bizim oyuncularımız genellikle 20'li yaşlarının ortalarına kadar futbollarını belli bir karaktere oturtamıyorlar. Hasan'ın benim açımdan ilk dikkat çekici olan yönü, yaşından beklemediğim bazı meziyetlerini geliştirmiş olması. En başta, sorumluluk alıyor ve yaptığı işlerde kendine güveniyor. Sık sık savunmadan topu alıyor ve alır almaz ileriye hamle yapıyor. Kısacası kaçak güreşmiyor. Bu özelliğiyle bana Emre Belözoğlu'nu çağrıştırdı (aman huyu benzemesin). Top kesmesi ve pozisyon alması da iyi görünüyor. Zamanla daha da iyiye gidebileceğini düşünürsek, Hasan Türk hiç de fena bir yatırım değil.

Bir anlamda bu çocukların velisi Samet Aybaba. Hasan ve Oğuzhan'ın yanında Muhammed gibi Necip gibi isimler de bizi geliştirin diye bekliyorlar. İnşallah sakatlıktan uzak, yeteneklerini sergileyebilecekleri güzel bir sezon yaşarlar. Keza bu sezonun neredeyse esas amacı o.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder