18 Ağustos 2012 Cumartesi

Karabük ve Trabzon'dan Kardeş Payı 1-1




Trabzonspor, sezonun ilk maçında Skibbe'li Karabükspor'a konuk oldu. Maç genel olarak düşük bir kalite sunsa da, takımların zaman zaman oyun disiplininden kopması ile tempo yükseldi ve gol pozisyonları izleyebildik. Sonucunda iki taraf eşitliği bozamadı ve maç 1-1 berabere bitti. Goller Volkan Şen ve Shelton'dan geldi.

İki takım da tabi ki henüz hazır değil. Özellikle de Karabükspor'un sık sık pas trafiği oluşturmakta sıkıntı yaşadığını, istediklerini sahaya yansıtamadığını gördük. Bana göre Skibbe büyük bir hata yaparak tek forvet Mehmet Yıldız'la sahaya çıktı. Mehmet mücadele etmeye çalışsa da ileride çok yalnız kaldı. Ayağına gelen topları da pek verimli kullandığını söyleyemeyiz. Keza bu dönemde Trabzonspor maçın iplerini tamamen kendi elinde tutuyordu. Ne zaman ki Shelton 32. dakikada oyuna dahil oldu, Karabükspor biraz daha etkili olmaya, hücumda küçük kıvılcımlar olarak çakmaya başladı. Skibbe savunma anlayışını topa sahip olan oyuncuya 2-3 kişilik sıkıştırmalar getirerek pas kanallarını kapatmak üzerine kurmak istemiş gibi hissettim. Zira belli bir süre oyuncular bunu uygulamaya çalıştılar ama ilerleyen süreyle beraber taktikten kopmalar başladı ve bu anlayış rafa kalktı.

Gelelim Trabzonspor'a. Burak'ın gidişinin ardından Şenol Hoca'nın hücumu nasıl organize edeceği merak konusuydu. Genel olarak ne yapmak istediklerini bu maçta görme şansını bulduk. Trabzonspor orta sahada kısa paslarla oyun kurmaya, fırsat bulduğu her durumda da Volkan ve Olcan'ı uzun toplarla boş alanlara kaçırmaya çalışıyor. Burak Yılmaz'ın sahip olduğu özgürlüğün kanatları kaydırıldığını ve hücumun liderliğinin Volkan - Olcan ikilisine verildiğini gördük. Özellikle Volkan bugün belli sürelerde çok parladı ve çok etkili oldu ama hala inanılmaz derecede bireysel oynuyor. İşin kötüsü sanki pas vermeyi unutmuş gibi, ne zaman pas atmaya çalışsa hata yapıyor. Santrfor olarak da bu ikilinin beslemesiyle etkili olabilecek Vittek'i düşünmüş Şenol Hoca. Yalnız Slovak golcünün henüz hazır olmadığı çok belli. Uzun süredir futbol oynamamış olması doğal olarak onu eski gücünden ve formundan uzaklaştırmış ama zamanla daha iyi olacağını umut ediyorum.

Trabzonspor adına vurgulanması gereken bir kaç isim daha var. Özellikle yeni transfer Soner, takım arkadaşı Celustka tarafından sakatlanana kadar orta sahada dağıttığı paslarla dikkat çekti. Volkan'ın golünde yaptığı "lob" asist de kaliteli kumaşını gösterdi. Orta sahanın diğer bir ismi Zokora ise geçtiğimiz sezondan da verimsizdi bence. Geçen sene de hücuma yeteri kadar destek vermiyordu ama artık hiç ileriye çıkmıyor, ki orta sahada da yaptığı çok özellikli bir pres yok. Kaçak güreşiyormuş gibi bir his verdi bana ki, Colman döndüğünde yedek kalırsa şaşırmam. Bu ikilinin dışında Serkan Balcı'yı çok hazır gördüm, oldukça istekli ve mücadeleciydi. Geçen senenin yıldızlarından Tolga ise golde yaptığı hatalı ve anlamsız çıkışla gole davetiye çıkarttı. Bugün bir iki kere daha gereksiz yere kalesini terk etti Tolga, pek iyi bir gününde değildi.

Trabzonspor'un öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamamasının en büyük nedeni çok açık.. Vittek'in oyundan çıkıp, forvetsiz bir sisteme dönülmesi. Vittek'in çıkmasıyla beraber Trabzonspor ileride hemen hemen hiç top tutamamaya ve dolayısıyla Karabükspor'un üzerine daha fazla gelmesine izin vermeye başladı. Şenol Hoca golü yedikten sonra yaptığı hatadan döndü ve Henrique'yi sahaya sürdü ama iş işten geçmişti bir kere. Bu maç iki takım için de ciddi bir ders olmuştur diye umuyorum. Skibbe Shelton'ı yedek bırakmamayı, Şenol Güneş de forvet hattını tamamen Volkan ve Olcan'a bırakmamayı not etmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder