4 Ağustos 2012 Cumartesi

Fenerbahçe'den Mantıklı Hamle, Sow Kalıyor



Bir haftadır falan Fenerbahçe gündemini meşgul eden haberlerden biriydi bu. Sow gidecek, Gomis veya başka bir forvet gelecek. Bana kalsa son derece saçma bir ve gereksiz bir değişiklik olurdu. Geçtiğimiz sezonun ortasında transferine ciddi emek ve para harcanan bir isimdi Moussa Sow. Doğruya doğru, çok da iyi topçu ve geçen sene başarılı da oldu Senegalli. 12 lig maçında forma giyen Sow 7 gol üretti ki, geçtiğimiz sezon hücum hattında fazla verimli ve üretken olamayan Fenerbahçe için çok iyi bir katkı.

Mevcut durum buyken ve bu sezon Sow'un katkısının çok daha fazla olacağını düşünüyorken, bir anda peydahlanmıştı "Gomis geliyor" haberleri. Keza Gomis'e şöyle bir bakıyorum, Sow ile aşağı yukarı yakın oyuncular. Güçlü, süratli, hareketli.. Hani farklı bir sisteme geçiş yapılacak ve o tarz bir forvet gerekiyor deseniz, o da değil. Aykut Kocaman'ın çift forvete pek sıcak bakmıyor oluşu da bu tarz iki oyuncuyu bulundurmayı ekstra lükse çevirirdi. 

Doğru yolu buldu Fenerbahçe ve Sow takımda kalacak. Artık yavaş yavaş kadro ve şablon şekillenmeye başladı. Büyük bir ihtimalle Fener'i 4-3-3 dizilişiyle izleyeceğiz. İleri üçlü solda ve sağda hızlı oyuncular Stoch ve Krasic, önlerinde ise Sow'dan oluşacak ki gerçekten çok tehlikeli bir hat. Yobo'nun da geri dönmesiyle beraber tek gedik orta sahada. Oraya da iyi bir oyun kurucu getirilirse, Sarı-Lacivertliler son yılların en güçlü takımlarından birini kurmuş olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder