9 Ağustos 2012 Perşembe

Galatasaray'a Çizme Havası Yaradı


Pazar günü oynanılacak olan Fenerbahçe derbisine, hazırlık maiyeti taşıyan Fiorentina maçında gülen taraf 1-0'lık sonuç ile Sarı-Kırmızılılar oldu. Artık Galatasaray adına biraz daha güçlü sinyaller almaya başlıyoruz. "Nerede eksikleri var?", "neleri iyi yapıyor?" sorularının cevapları her oynanılan maçta biraz daha berraklaşıyor.

Öncelikle Galatasaray'ın savunma hattı iyiye gidiyor. Semih belli ki yaz dönemini çok iyi geçirmiş. Fiziksel olarak geçtiğimiz sezona kıyasla çok daha sağlam ve güçlü duruyor. Özgüveni de üst düzey ve bu sezon da iyi işler yapacak gibi gözüküyor. Fiorentina karşısında Dany'i de daha iyi gördüm. Önceki maçlarda oyuna girdiğinde partnerleriyle anlaşmakta sıkıntı çeken Kamerunlu bu maçta daha hazır bir görüntü çizdi. Topu oyuna sokma çabası iki ucu keskin bir bıçak. Verimli kullanılırsa takıma önemli bir avantaj katar ama fazlaya kaçmamak ve ayarını tutturmak gerek. Savunma hattından bahsediyorken, Muslera'nın adını anmamak olmaz. Galatasaray'ın en büyük şansı bence Muslera. Kendisine top gelse de gelmese sürekli oyunun içinde ve müthiş ön sezgileri var. Şampiyonlar Ligi arenasında boy gösterince piyasasını katlarsa, Galatasaray onu elinde tutmakta zorluk yaşayabilir.

Gelelim esas noktaya. Galatasaray'ın topa hakim olmakla ilgili bir problemi yok. İşin güzel tarafı Fatih Terim çok kritik bir meziyeti öğrencilerine yerleştirmeye çalışıyor. Hata veya top kaybı geldiği anda 2-3 kişilik ani sıkıştırma ile topu geri kazanma. Bu orta sahadaki alan daraltma ile top kazanma Barça'nın sisteminin de kilit parçalarından biridir. Ancak Galatasaray hakim olduğu topu üretken bir şekilde kullanmakta sıkıntı yaşıyor. Maçın çoğunu Galatasaray kontrol etse de girdiği pozisyon sayısı bir elin parmakları kadar. Bu anlamda Melo'nun gelişi önemli. Neden? Çünkü Melo'nun orta sahadaki varlığı Selçuk'u daha önde kullanma olanağı sağlıyor. Ayrıca bu maçta Emre Çolak'ı da beğendiğimi söylemeliyim. Sürekli oyunun içindeydi ve topu olabildiğince doğru yönetmeye çalıştı. İki sene önceki saha içinde kaçak güreşen Emre'yi düşünüyorum, dün izlediğim Emre'ye bakıyorum arada ciddi fark var.

Maça Elmander - Necati ikilisiyle başladı Terim. Burak'ın Fenerbahçe karşısında cezası olacağı için onsuz forvet hattını test etmek için güzel bir fırsattı. Fakat Necati beklenen düzeyde değildi. Öte yandan girdikten sonra Umut'un yaptığı hücum pres çok iyiydi. Haftasonu forvet hattında Elmander - Umut ikilisinin daha iyi performans vereceğini düşünüyorum. Kağıt üzerinde bakılınca belki birbirini çok iyi tamamlayan oyuncular değiller ama savunmadan ileriye top taşımakta sıkıntı yaşayacak olan Fenerbahçe savunmasının Elmander ve Umut'un sergileyeceği benzersiz hücum pres karşısında bocalayacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder