23 Ağustos 2012 Perşembe

Fatih Terim ve Scott Piri Gururla Sunar: Emre Çolak!



Galatasaray'ın yapabileceği her türlü Çilek transferine bedel bir durum Emre Çolak'ın yükselişi. Fatih Terim'in gelişiyle apayrı bir görüntüye bürünen Emre, Kasımpaşa maçındaki futboluyla tek kelimeyle mest etti. Bu mest ediş de kırk yılda bir denk gelecek iki muhteşem gol veya 6 kişiyi çalımlayıp yapılmış muazzam bir asistle olmadı. Emre'nin oynadığı yaratıcı, buram buram kalite ve öz güven kokan oyun bizleri kendine hayran bıraktı. Çolak'ın oyununda geçtiğimiz sezona kıyasla bile ciddi bir olgunlaşma var, ne yaptığını bilme var.

Emre Çolak'ın yatıp kalkıp dua etmesi gereken iki isim var. Ona güvenen ve hiç bir şekilde küstürmeyen, yeri geldiğinde Melo'ya ayar verip kendisinden taraf olan Fatih Terim ve Emre'nin aklından geçenleri sahaya yansıtabilmesinin baş sebebi Scott Piri. Aslında genel olarak Galatasaray'daki başarının en temel taşlarından biri Scott Piri ama yeteri kadar fark edilmediğini düşünüyorum. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon neredeyse hiç sakatlık sorunu yaşamadan şampiyonluğa yürümesi Piri'nin eseridir. Her oyuncunun özel ihtiyaçlarına göre hazırladığı kişisel programlar Galatasaray'ın fizik gücü seviyesini hiç bir Türk takımının alıştırmadığı bir seviyeye çıkarttı. Bu gelişimi de en net olarak yükselişe geçen genç oyunculardan anlayabiliyoruz. Emre Çolak'tan, Semih Kaya'dan, Aydın Yılmaz'dan.. Sadece topla yetenekli olmak, doğru hamleyi düşünmek yeterli olmuyor. Vücutta o düşünüleni realiteye çevirecek güç de olmak zorunda. Bir futbolcu hem topla iyi işler yapıyor, hem de omuz omuza mücadelede yıkılmıyorsa, o adam fark yaratır. Emre de fiziksel olarak güçlendikçe fark yaratmaya başladı.

Emre'nin hem futbolu olgunlaşıyor, hem de fiziksel olarak her geçen hafta daha iyi hale geliyor. İyi oynadıkça, form tuttukça kendisine ve yapabileceklerine daha çok güveniyor. Emre, Kasımpaşa maçındaki oyununu geliştirir ve istikrarlı bir hale getirirse, Galatasaray adına sezonun en iyi transferlerinden biri olur. İki sezon önce kendisiyle ilgili neredeyse hiç umudumun kalmadığı Emre Çolak'a artık çok güveniyorum. Kendisine verilen fırsatı mükemmel değerlendiriyor genç oyuncu. Fatih Terim'in kendisine kattığı oyun görüşüyle ve Piri'nin yaptığı yüklemelerle tekrardan yıldız adayı konumuna geldi Emre. Bundan sonra yapması gereken tek şey, daha da fazla çalışmak. Avrupa sahnesinde de gözleri üzerine çekmek kendi elinde.

1 yorum:

  1. benim anladığım kadarıyla,yeni arda yaratıyor emreden fatih hocamız,yeri geldiğinde takımdaki serbest adam rolünü üstlenmesi için alıştırıyor emreyi ,emre bu performans ivmesini devam ettirirse 1 2 sene sonra elde tutulamayan biri olur

    YanıtlaSil