10 Ağustos 2012 Cuma

Rockstar Melo



Felipe Melo standart bir futbolcunun göreceği ilginin birkaç misline sahip şu günlerde. Öyle ki, taraftarının kendisine olan hayranlığı bir film yıldızı, bir rock yıldızı kıvamında. Öylesine büyük bir sinerji var taraftarlarla Melo arasında.

Galatasaray sisteminin en kilit adamlarından biriydi Felipe Melo. Tekrardan söylüyorum, o özel yetenekleri olan bir adam. Fizik gücü Melo kadar yüksek, bir pitbull kadar hırslı ve top tekniği yüksek bir defansif orta saha oyuncusu bulmak çok zor. Rakip ataklara ilk presi yaparak, olası tehlikelerin olgunlaşmasını kendi başına engellemesi bir yana, kaptığı topları ileriye doğru rahatlıkla oynayabiliyor. Özgüveni ve becerisi o kadar yüksek ki, savunmanın önünde topu aldığında 50 metre ileriye düzgün bir pas çıkartabiliyor. Böyle kombine bir ön libero dünya üzerinde çok fazla yok. Keza Juventus'un iki sezon önce büyük bir miktar verip kendisini transfer etmesinin sebebi de bu. Torino'nun havası Melo'ya yaramadı, o ayrı.

Gereğinden fazla uzamış bir transfer öyküsü oldu Melo ve Galatasaray'ınki. Sonunda bu transfer bitti ve Melo kiralık olarak tekrardan Florya'nın yolunu tuttu. Artık herkes rahat bir nefes alabilir, Juventus da, Melo da, Galatasaray da.. Hayırlısı olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder