3 Ağustos 2012 Cuma

Anadolu'nun Çılgın Takımı: Gaziantepspor





Gaziantepspor alışık olmadığımız bir harekat yapıyor. Anadolu kulüplerine kimi zaman Avrupa'da adını duyurmuş oyuncuların gelmesine tanıklık ettik ama büyük paralar harcayarak, yatırım yaparak büyüme felsefesini ilk kez görüyoruz. Bunu yapan da, yapabilecek az sayıda takımdan biri olan Gaziantepspor.

Öncelikle şunu söyleyeyim, İsmail Aissati (henüz imzalamadı) ve Senijad İbricic Gaziantep için vizyon transferleridir. Bu transferler, "biz orta sıralara oynamak istemiyoruz" demektir. Bursaspor'un yapılınabileceğini gösterdiği üst sıralara oynama yoluna girmektir. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadro kalitesi olarak rakiplerinden koptuğu bu dönemde şampiyonluk hedefi Gaziantepspor için mantıksız olsa da, hemen aşağısını hedeflememek için hiç bir neden yok.Bunu yapabilecek potansiyelleri var. Hatta bir adım ileriye götüreyim ve şunu diyeyim: Bana göre Aissati - İbricic - Popov'un önünde Cenk Tosun'dan oluşacak hat, hem Trabzonspor'dan hem de Beşiktaş'tan daha efektif ve potansiyelli.


Ön taraf iyi de geri kalan hatlar o kadar tatmin edici değil. Orta sahada mücadeleci isimler ön plana çıkıyor. Genç ve çalışkan bir orta alana sahip Antep ama önlerinde oynaması muhtemel olan 4'lü savunmaya destek vermekte geri kalacağı için aksamalar yaşanabilir. Savunmada Dany'nin gidişi ve henüz orayı kapatacak bir oyuncunun gelmemiş olması defans hattında ciddi bir zaaf yaratacaktır. Şöyle bir bakıldığında geri 4'lü hiç güven vermiyor. Kale ise yine Karcemarskas'ta, yani orası sağlam.


Şüphesiz ki, bir Anadolu kulübü için son derece iyi bir takım kurdu Gaziantepspor. Aissati'nin imzayı atması muhtemelen Hikmet Karaman'ı oldukça rahatlatacaktır. Amrabat gibi, Stoch gibi bir çok benzer ismin tuttuğu ligimizde Aissati de onlardan bir gömlek aşağıda olsa da iş yapacaktır. İbricic ile bitirelim.. Bahsi geçen 7 milyon avro şüphesiz Gaziantepspor için altından kalkması çok çok zor olan bir miktar. Ancak İbricic bu takımı ileriye taşıyacak olan oyuncu olabilir. Rusya kariyeri kötü geçti ama Gaziantep'te eski formuna kavuşursa benzer bir miktara tekrardan satılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder