2 Ağustos 2012 Perşembe

Galatasaray İyi Yolda



Galatasaray ilk ciddi hazırlık karşılaşmasında Sloven takımı Olimpia ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ilk yarısı 0-0 biterken ikinci yarıda yenik duruma düşen Cim-Bom, Emre Çolak'ın güzel golüyle beraberliği yakaladı ve maç bu şekilde bitti.

Maça Muslera-Eboue-Semih-Ujfalusi-H.Balta, Hamit-Selçuk-Yekta-Culio, Necati-Burak 11'i ile başladı Galatasaray. Yeni transferler Hamit ve Burak'ı seyretme şansı bulduk. Ayrıca benim dikkat ediğim iki oyuncu daha vardı. Culio ve Yekta. Geçtiğimiz sezonu Orduspor'da geçiren özellikle sezonun ilk yarısında iyi performans sergileyen Culio, Fatih Terim'in gözüne pek giremediği söyleniyordu. Şahsen kadroda tutulması gerektiğine inananlardanım. Tabii Carlinhos alınmaz ise. Çünkü Culio'nun takımda kalmasını isteme sebebim joker bir oyuncu olması. Ayrıca Culio'nun, Riera'dan daha iyi sol bek alternatifi olabileceğini düşünüyorum. Bir diğer bahsetmek istediğim oyuncu ise Yekta. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında şanssız bir şekilde sakatlanan ve çok maç eksiği bulunan Yekta'nın durumunu görmek istedi Fatih Terim. Tamamı neredeyse as oyunculardan kurulu bir 11'in orta sahasında görev verdi. Maç eksiği olduğu belli oluyor ama, Fatih Terim'in elinde iyi bir alternatif olabilir gibi duruyor. Bu sezon üç kulvarda yarışacak bir Galatasaray için takımda tutulması gerektiğine inanıyorum.

Maç geneline bakarsak, Hamit ve Burak'ın takıma iyi adapte oldukları ve giydikleri formayı benimsediklerini düşünüyorum. İlk yarıda Hamit'in iki, Burak Yılmaz'ında bir net pozisyonu var. Galatasaray'ın yediği gol ise ufak bir uyarı niteliğindeydi. Savunmada çok büyük bir boşluk oluştu ve Valencic golü attı. Sabri'nin sağ taraftan yaptığı ortaya Emre Çolak gelişine çok güzel vurarak berbaerliği sağladı. Zaten şampiyon bir kadroya, ihtiyacı olan transferlerin büyük bir kısmını ( Melo ) yapan Galatasaray'ın yapması gereken, yeni gelen oyuncuları takıma adapte etmek ve geçen seneki havayı yakalamaya çalışmak. Olimpia maçı bunun için ilk adımdı. Şimdi bunu başarabilmek için 4 Ağustos'ta Lazio, 8 Ağustos'ta Fiorentina ile oynayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder