12 Ağustos 2012 Pazar

Yerli Kazığı Gökoğlan Antalyaspor'da..



Yerli oyuncu piyasasındaki bu balon, büyük takımlarımıza o kadar çok zarar veriyor ki. Temel işletme mantığı gereksiz maliyetleri ve kırpık kırpık haldeki harcamaları kısmak yönündedir. Ancak hangi yerli oyuncuyu isteseniz birkaç milyon avrodan kapı açılıyor. Bu durumun da tek bir çözümü var, alma kardeşim. 2.5 milyon avroyu Manisaspor'da az parlamış bir oyuncuya vereceğine kendi gençlerine yatırım yap. Bunun da en net örneği Emre Çolak işte. Doğru bir mentorla beraber kendisini ne kadar geliştirdiği ortada. Yiğit'in geldiği durumu da unutmamak lazım tabi. Kazım'ın ayrıldığı, elde başka sağ kanat bir tek Aydın'ın kaldığı bir kaos haliydi. Ancak yerine oynayan herkesin Yiğit'ten başarılı olduğu ortada.. Panik transferleri işe yaramıyor..

Galatasaray'ın sağ kanadında gereksiz bir yedek ordusu vardı. İki gün öncesine kadar durum şuydu; Hamit, Engin, Aydın, Kazım ve Yiğit. Bunların yanında Emre gibi, Amrabat gibi rahatlıkla bu bölgeye kaydırılabilecek oyuncular da varken, ne Kazım'ın ne de Yiğit'in forma şansı yok gibi görünüyordu. Hal böyleyken, Yiğit'i kiralamak mantıklı bir tercih. Genç yaşını ve verilen bonservisi göz önüne alırsak, kiralama opsiyonu satma fikrinden daha mantıklı görünüyor.

Şahsi olarak çok umutlu olmadığım Yiğit için önemli bir fırsat bu. Manisaspor'da birilerinin gözüne girmeyi başarmıştı ama Galatasaray formasına hazır olmadığını da gösterdi. Şimdi bir kez daha sıçrama yapması lazım, keza kariyeri için bir eşik noktasında. Şansı bol olsun, Antalyaspor'da başarılı olacağına inansam da, Galatasaray için yine de yetersiz kalacağı hissindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder