16 Ağustos 2012 Perşembe

Oussama Assaidi Liverpool'da!



Galatasaray'ın transfer döneminin daha başlarında anlaştığı ama listesinde alt sıralarda yer aldığı için resmi imzayı attırmadığı  Oussama Assaidi, Liverpool'a gitti. 24 yaşındaki Faslı oyuncunun bonservisi 3 milyon pound civarında. Galatasaray'ın bekletip tercih etmediği bir oyuncunun Liverpool'a gitmesi bizim açımızdan tabi ki dikkat çekici bir durum oldu.

Liverpool kadrosunu gençleştirmeye çalışıyor. Şöyle bir takıma baktığımızda yaşı 24'ün altında olan delikanlılara yatırım yapmaya çalıştıklarını görüyoruz. Assaidi'yi de bu çabanın son ürünü olarak değerlendiriyorum. Biraz tutarsa tutar, tutmazsa canı sağolsun denemesi gibi. Malum aynı zamanda ucuz bir transfer olduğu için taşıdığı risk düşük. Ancak Assaidi'nin işini çok kolay görmüyorum. Faslı kanat Galatasaray'ın gündemindeyken, kendisini tanıyanlara sorup soruşturmuştum. Potansiyelini övmüşler ve kesinlikle iyi bir oyuncu olduğunu söylemişlerdi. Müthiş hızı açık ara en belirgin pozitif özelliği ama ortalarının ve şutları pek yeterli düzeyde değil. Hücum yelpazesinin darlığı İngiltere'de başını ağrıtacak gibi. Bahsettiğim yazıya merak edenler http://muzminsakat.blogspot.com/2012/07/tanyanlarn-gozunden-oussama-assaidi.html 'dan ulaşabilirler.

Assaidi & Amrabat kıyası bir kaç aydır zaten dillerde dönüyordu ama Galatasaray'ın tercihini Amrabat'tan yana kullanmasıyla son bulmuştu. Görünen o ki, bu son gelişmeyle beraber Faslı kanatları kıyaslayalım furyası tekrardan alevlenecek. Assaidi Premier League'de başarılı olursa, Galatasaray başını eleştirilerden kurtaramaz. Hemen yeni Ribery fiyaskosu, goygoyları başlar. Öte yandan Assaidi işe yaramaz, Amrabat beklentileri aşarsa her şey tam tersine döner. Transfer işte böyle pis bir şey aslında..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder