11 Ağustos 2012 Cumartesi

Avrupa Eşleşmelerimize Göz Atalım



Geçtiğimiz gün Avrupa'daki temsilcilerimizin rakipleri belli oldu. İlk bakışta Trabzonspor'a kolay, Fenerbahçe ve Bursaspor'a zorlu rakipler çıktığını söyleyebiliriz.

Fenerbahçe - Spartak Moskova

Fenerbahçe mutlaka Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyor. Önlerindeki son engel ise Rusya'nın bu transfer dönemindeki en aktif takımı. Spartak Moskova, Rusya'nın en iyi takımlarından biri değil ama yaptıkları hamlelerle çok tehlikeli bir takım haline geldiler. Bu sene orta sahaya yıllardır Galatasaray'ın peşinden koştuğu Kim Kallström'ü ve Brezilya'nın yeni yıldız adayı Romulo'yu getirdiler. Ancak henüz bu yeni kurulan takımın tam uyumlu olduğunu söylemek zor. Hücum ve orta sahası kuvvetli, savunması sıkıntılı bir ekip Rus ekibi. Fenerbahçe ne yazık ki, Vaslui karşısında oynadığı futbolla bizi hayal kırıklığına uğrattı. Ruslar'a o oyun işlemez, Fenerbahçe kesinlikle futbolunun üzerine koymalı. Şu an için kondisyonu ve fizik gücü her zaman üst düzey olan Ruslar'ı bir adım önde görüyorum. Son olarak ilk maçın deplasmanda olması bizim için avantaj.

Trabzonspor - Videoton

Açıkçası Macar ekibi ile ilgili 1 gram bilgim yok. Trabzonspor'un elini kolunu sallaya sallaya bu turu geçmesi gerekiyor.

Bursaspor - Twente

İşinin en zor olduğunu düşündüğüm temsilcimiz Bursaspor. Twente geçen sezon çok başarılı bir görüntü çizmedi. Yanlış hatırlamıyorsam Hollanda kupasını kazanarak Avrupa vizesi aldılar. Fakat belli başlı bir seviyeleri var ve hızlı futbol oynuyorlar. Biz de ülke olarak hızlı top oynayan rakiplere karşı zorluk yaşıyoruz. Twente kısa süre önce İnter'den benim çok beğendiğim genç oyuncu Luc Castaignos'u kadrosuna kattı. Forvet hattı için önemli bir takviye oldu. Öte yandan savumanın kilit ismi Douglas'ın takımdan ayrılması muhtemel. Bakalım, Bursa'nın işi kolay değil ama gereken direnç sahaya koyulursa Twente elenmeyecek bir takım da değil.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder