2 Ağustos 2012 Perşembe

Fener'in Vaslui Bilançosu: Milos Krasic ve Joseph Yobo




Dün akşam saatlerinde Fenerbahçe’yi izlerken içimden geçmedi değil, “Fenerbahçe yarın transfer açıklar” diye. Yöneticilerin ve transfer komitesinin de dünkü performansa canı sıkılmış olacak ki, daha fazla vakit kaybetmeyerek iki transfer gerçekleştirdiler. İkisi de uzun zamandır gündemde olan isimler.. Milos Krasic ve Joseph Yobo.

Öncelikle şunu söyleyelim. Fenerbahçe’nin ilk olarak sonuca ulaşması gereken transfer orta saha transferiydi. Bu takımın orta sahasında yaratıcı ve topu yönetecek bir oyuncu olmadığı sürece, diğer parçaların da verimli işlemesini beklememek lazım. Galatasaray’ın Melo transferindeki durumu ile Fenerbahçe’nin bu bölgedeki durumu birbirlerine çok benziyor. İki takımın da büyük transferlerinin anlam kazanması bu bölgelere gelecek oyuncularla olacak.

Gelelim Krasic ve Yobo transferlerine. Öncelikle Krasic diyelim. Krasic’in hızıyla, dribbling becerileriyle Türkiye’de iş yapacağına şüphem yok. Geçtiğimiz sezonu bomboş geçirmesi nedeniyle, piyasası ciddi şekilde düşse de formu yüksek olduğunda çok etkili bir kanat. Ancak Krasic benim ideal Fenerbahçe düzeninde Dirk Kuyt’ı yazdığım bölgenin oyuncusu. Bu da demek oluyor ki, Krasic başka gelişmeleri tetikleyecek bir transfer. En net anlamı ise, Dirk Kuyt ilk tercih olarak sağ açıkta düşünülmüyor. Forvet olarak düşünülüyor ise, o takımın çift forvet oynaması gerekiyor. Yok eğer tek forvet olarak Kuyt düşünülüyorsa sıkıntı yaşanır. Öte yandan Gomis ile ilgilenildiğini sağır sultan bile duydu, bu da demektir ki Hollandalı tek forvet olmayacak. Olur da Stoch ile yollar ayrılırsa, Aykut Kocaman Kuyt’ı sola kaydırabilir ama o bölgede beklenilen verimin alınabileceğinden şüpheliyim. Kısacası şöyle bağlayayım, Krasic iyi oyuncu ama takımın yapısının değişmesine neden olacaktır. Yeni yapıyı merak ediyorum.

Yobo transferi doğru bir hamle. Fenerbahçe’nin Türk savunma rotasyonu çok iyi. Ancak oraya defans hattını çekip çevirecek, tecrübeli bir isim getirmek gerekiyordu. Bu görev için de hali hazırda tutmuş olan Yobo’dan başkasını düşünmek gereksiz bir risk olurdu. Sarı-Lacivertlilere hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder