28 Ağustos 2012 Salı

Royston Drenthe Geleydi İyiydi


Son bir haftada gündeme gelen bir transfer haberiydi, Beşiktaş'ın Drenthe ile ilgilendiği. Hatta Drenthe ile 4 yıllık anlaşma da sağlanmıştı ve Hollandalı gelmek için haber bekliyordu. Ta ki Galatasaray maçında Mustafa Pektemek sakatlanıncaya kadar. Bu gelişmenin üzerine Samet Aybaba Drenthe'yi veto ederek, forvet transferini listenin başına koydu. Forvet transferi listenin başında kalsaydı da, Drenthe de geleydi iyiydi.

Beşiktaş'ın sol tarafında bir sıkıntı var şu anki yapıda. Bekte Uğur Boral'ın ne ölçüde katkı vereceği soru işareti iken, ileride Olcay Şahan'ın, ben belli bir ölçüde katkı vereceğine inanıyorum, ne derece yeterli olduğu tartışılır durumda. Hal böyleyken hem geride hem de kanatta değerlendirilebilecek değerli bir katkı olacaktı Drenthe. Teknik kapasitesi çok parlak olmasa da fiziksel olarak üst düzey bir adam. Beşiktaş'ın mücadeleci kimliği için de bana göre biçilmiş kaftan. Sürati ve çabukluğuyla sol kanatta takımı ciddi ölçüde rahatlatabilirdi. Öte yandan Olcay için de itici bir unsur olacaktı. Her şey bir yanda yıllardır tanıdığımız Drenthe hala 25 yaşında. Yani uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet verebilir, kariyerinde tekrardan vites yükseltebilir ve ciddi bir kar edilerek satılabilirdi de.

Kısacası Beşiktaş takımı ileriye götürebilecek bir oyuncuyla anlaşmasına rağmen kadroya katmadı. Drenthe gelseydi eminim taraftarın da sevgilisi olurdu. Yıllık ücretinin de çok tuzlu olmadığını göz önünde bulundurursak, bence ikinci bir emre kadar yazık oldu..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder