9 Ağustos 2012 Perşembe

Fener turu geçti, ancak...



Şampiyonlar Ligi (ŞL) ön elemesinde Kadıköy’de Vaslui ile 1-1 berabere kalıp tur umutlarını rövanş maçına saklayan temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda rakibini 4-1 gibi net bir skorla geçerek adını ŞL play-off raunduna yazdırmış oldu.

Geçmiş yazılarımızda da, Fenerbahçe’yi konuştuğumuz TV programımızda da belirtmiştik : Fenerbahçe’nin kalite olarak Vaslui’den 2-3 gömlek üstün olduğunu, deplasmanda 3-4 gol atıp turu geçebileceğini. Aynen öyle de oldu. Evet Vaslui fizik güç olarak çok daha sağlam, Fenerbahçe’ye oranla pas trafiğini çok daha seri yapabilen, orta sahada ilerde basarak rakibinin hücuma dengesiz çıkmasını sağlayan bir ekip de olsa, Fenerbahçe ile aralarında kıyaslanamayacak bir kalite uçurumu mevcut. Sarı-Lacivertliler, çok da iyi oynamadan, kalitesiyle bir üst tura adını yazdırdı, ancak…

Ancak, bu skor kimseyi yanıltmamalı. Fenerbahçe’nin 1-0 öne geçtiği 12. dakikadan, skorun 1-1 olduğu ve rakibin penaltı kaçırdığı 54. dakikaya kadar olan periyotta, inanılmaz zorlandı temsilcimiz. Hani o penaltıyı kurtarmamış olsa Volkan, skor 2-1’e gelseydi, neler olurdu düşünmek bile istemiyorum açıkçası. Kaçan penaltı sayesinde Vaslui’nin ciddi anlamda düşen moral-motivasyonu ve maçın kaderinin bir anda Fenerbahçe leyhine değişmesi…

Dünkü maçta da gördük, hep söyledik, söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Fenerbahçe’de, Emre Belözoğlu’nun ayrılmasıyla, defanstan top alacak, oyun kuracak, aynı zamanda mücadeleci, kısacası “deep lying playmaker” dediğimiz Manuel Fernandes tipinde bir transfer ŞART. Kanaatimce, tüm bu Krasic, Yobo gibi transfer hamlelerinden önce, o bölgeye bir transfer yapılmalıydı da neyse, şimdi yapılsın, zararın neresinden dönülse kar olsun diyelim. Ola ki o bölgeye bir transfer yapmadı Fenerbahçe yönetimi, gerçekten çok büyük hata etmiş olurlar, bunu da belirtmeden geçmeyeyim.

Maçın kahramanları bölümünde ise herkesin sayabileceği üzere 3 oyuncu ön plana çıkmakta. Yaptığı kurtarışlar ve penaltıyı çıkarmasıyla turu Fenerbahçe’ye getiren Volkan, çok hazır bir görüntü çizmesi ve yaptığı 2 asistle Gökhan Gönül ve zaten söyleyecek çok bir şey bulunmayan Dirk Kuyt. Holladalı’nın ilk geldiği günden beri düşüncem değişmedi, kendisi bence Fenerbahçe’nin bu yıl en iyi transferi. Sahanın her yerinde, mücadele ediyor, koşuyor, gol atıyor, arkadaşlarına pozisyonlar yaratıyor… Bu yıl çok iş yapacak efendim kendileri.

Özetle, turu zor da olsa kopardı aldı Sarı Lacivertliler. Şampiyonlar Ligi play-off raundundaki (neee biri Play-off mu dedi !?!) rakibi ise cuma günü belli olacak temsilcimizin. Haydi güzel bir kura gelsin !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder