2 Eylül 2011 Cuma

Ankaragücü'nde yaprak dökümü ve Bursaspor'da transferler



Trabzonspor'un Vittek ve Sapara'yı kadrosuna katmasından sonra, Bursaspor'un da Stanislav Sestak ile her konuda anlaşmaya vardığı söyleniyor. Geçtiğimiz sezonlarda önce kiralık sonra da bonservislerini alarak kadrosuna kattığı bu Orta Avrupalı yıldızlarla bir Anadolu takımına göre çok iyi hamleler yapan Ankaragücü'nde bu yıl işler tersine dönmüş gibi. Geçtiğimiz sezon yaşanan büyük krizin ardından maliyeti yüksek olan bu oyuncuların takımdan ayrılmasına karar verilmiş. Keza geçtiğimiz sezon aylarca para alamamalarından dolayı sanıyorum ki istemeleri takdirde bu oyuncuların serbest kalma hakları da vardı. Yabancıların dışında yurt içinden sol bek Özgür Çek ile ilgilenenlerin olduğu da söyleniyor. Eğer ki Özgür de satılırsa iyiden iyiye Ankaragücü kepenk kapatıyor diyebiliriz.

Bursaspor'a tarafından bakacak olursak, Sestak çok iyi bir hamle. Bu sene transfer döneminde yetersiz kaldığını ve güç kaybettiğini düşündüğüm Bursaspor, Sestak hamlesi resmileşirse hücum gücünü oldukça arttırır. Bana göre Sestak şu anda Türk takımlarının hepsinde oynayabilecek, ilk 11 başlamasa bile 1. yedek olabilecek ayarda bir forvet.

Bursaspor'un Teteh Bangoura ve Alfred N'diaye transferleriyle bu sene genç oyunculara yatırım yaptığını söyleyebiliriz. İki oyuncu da 21 yaşında; Bangoura AIK Stockholm'den, N'diaye ise AS Nancy'den Bursaspor'un yolunu tuttu. Doğal olarak bu oyuncuları yakından tanımıyoruz. Ancak Bangoura'nın İsveç Liginde (her ne kadar dandik bir lig de olsa) 16 maçta 15 gol atması, N'diaye'nin ise Fransa'nın ümit milli takımlarının çeşitli bölümlerinde 30 kere forma giymiş olması bir potansiyellerinin olduğunu hissettiriyor. Bana kalırsa takıma pek de bir şey katmayan Gustav Svensson'dan daha iyi bir yatırım olacaktır.

Bu iki oyuncunun yanında Scott Carson, Basser ve Prince Tagoe transferlerine pek sıcak bakmıyorum. Scott Carson'ın İngiltere'de çok fazla eleştirilen, tabiri caizse "kova" diye tabir edilen bir kaleci olduğunu söyleyerek başlayayım söze. Yıllardır Ivankov ile kalesinde güvenebileceği bir kaleciye sahip olan Bursaspor'un Carson'a ne kadar güvenebileceği benim açımdan soru işareti. Bu arada Carson'ın 3 kez İngiltere Milli Takımının kalesini koruduğunu (koruyamadığını) da hatırlatayım. Diğer iki oyuncunun ise en azından şu anda kağıt üzerindeki halleriyle fark yaratacak oyuncular olduğunu düşünmüyorum. Tabi ki yanılabilirim, bu üç oyuncuyla ilgili biraz ön yargılıyım sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder