5 Eylül 2011 Pazartesi

Sercan Yıldırım Galatasaray'da!



Beklenen bir transfer hamlesi daha bugün sonuçlandı ve Sercan Yıldırım Galatasaray’ın yolunu tuttu. Kiralık olarak gelmesi beklenen Sercan’ın ilk gelen bilgiler ışığında 3m euro + musa çağıran (kiralık) şeklinde bonservisiyle Galatasaray’a gittiği söyleniyor. Transfer bittiğine göre artık rahat rahat yorumlarımızı yapabiliriz.

Öncelikle geçtiğimiz senelerde 7-8m eurolar konuşulan Sercan için 3m euro bence uygun bir rakam. Her ne kadar geçtiğimiz iki seneyi kendi gelişimi açısından boş geçirse de hala 21 yaşında olmasından dolayı geleceği için çok da umutsuz olmamak gerekiyor. Sercan’ın özelliklerinden bahsetmeye gerek yok zaten yıllardır gözümüzün önünde oynuyor. Ancak yüksek hızından dolayı Fatih Terim onu bol bol kanatlarda da oynatacağını düşünüyorum. Hücum bölgesinin 3 alanında da Sercan’ı izleyeceğimizden eminim. Zaten bana kalırsa kanatta iç forvet olarak oynaması daha hayırlı. Çünkü bu kadar bitiricilik kabiliyeti düşük olan oyuncular ileri uçta oynadığında fazla saç baş yoldurtuyor.

Fatih Terim’in Stancu’dan umduğunu bulsaydı Sercan transferini istemeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Stancu ve Sercan oyun yapısı olarak yakın oyuncular. İkisinin de en önemli özellikleri topla hızlı gidebilmeleri, ancak en büyük handikapları da kalede kaleci olmasa bile gol atmakta zorlanmaları. Her ne kadar bitiriciliğin önemli bir kısmının doğuştan gelen bir yetenek olduğunu düşünsem de öğrenilmeyecek bir şey de değil. Ancak bunu kendi kendine geliştirmek için de çalışmak lazım. Sercan’ın Bursaspor’daki en büyük eksisi de bu oldu. Yerini rahat gördüğü için çalışmadı. Şimdi ise burada çalışmak zorunda yoksa git gide formadan uzaklaşır.

Sercan’la ilgili bir soru işareti de diğer bir çok oyuncuda fiks olarak söylediğimiz, İstanbul’un gece hayatına dalıp dalmayacağı. Malum bu işlere yatkın bir arkadaşımız. Eğer bu işlere değil de futboluna yoğunlaşırsa önümüzdeki yıllar için hem Galatasaray hem de Milli Takım önemli bir oyuncu kazanmış olur. Çünkü şu son iki yılın ardından Sercan “kaybedilmiş” bir oyuncu.

Uzun lafın kısası Sercan transferine yanlış diye bakmamak lazım. Bir kumar denilebilir ama bonservisi geçtiğimiz yıllara göre çok düşük olduğu için oynanılası bir kumar. Çünkü Galatasaray da hem Elmander ve Baros’u hem de kanatları yedekleyecek bir oyuncuya ihtiyaç duyuyordu. Bunu da gelişim göstermesini bekledikleri genç bir Türk oyuncuya yatırım yaparak kapatmak gayet mantıklı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder