2 Eylül 2011 Cuma

12 DEV ADAM 2'DE 2 YAPTI


12 Dev Adam dün Büyük Britanya ile oynadığı maçı 90-61 kazandı. Görünen o ki geçen seneki Dünya Şampiyonası’nda ki kimliğimize geri döndük. Belki bunu söylemek için erken hatta bunu söylemek için daha bizim düzeyimizde rakiplerle de karşılaşmadık. Ama ne olursa olsun “savunma yapmaktan ve topu paylaşmaktan zevk alan takım” hüviyetimizi tekrar kazandığımız ortada. Yine sert ve etkili savunma yapıyoruz ve hücumda topu yine çok iyi paylaşıyoruz. Bunun en güzel örneği yine 12 oyuncumuz süre aldı ve yine bu 12 oyuncumuzun hepsi sayı bulmayı başardı. Büyük Britanya'da Deng hariç hiç kimseyi oyuna sokturmadık. Büyük Britanya da Archibald’ın eksikliği bu maçta hissedildi. Ama onlar için en önemli sorun oyun kurucu pozisyonunda. Çok yetersiz oyuncular var. Ama 2012 Londra Olimpiyatlarına ev sahibi kontenjanından direk katılacaklar ve Ben Gordon Olimpiyatlar da yer alırsa maç kazanabilecek duruma gelebilirler.

Biraz maçı inceleyecek olursak; maça çok iyi başladığımızı söyleyebilirim. Ömer Aşık NBA’deki çaylak sezonunun kendisine ne kadar çok yaradığını gösterdi bizlere. Pota altında büyük hakimiyet kurdu. Özellikle ne kadar güçlendiğini, sırtında Britanyalı bir basketbolcu varken pota altında durduğu yerden zıplayarak çift el smaç basarak gösterdi. Değinmek istediğim başka bireysel performanslar var. Preldzic, Cenk ve Enes gerçekten harika oynuyorlar. Preldzic Fenerbahçe’de nasıl oynuyorsa aynen burada da o şekilde oynuyor. Bu maçta takımımızın en skorer ismiydi ve çok güzel asistler yaptı. Enes zaten ilk maçta kendi yetenklerini bize biraz olsun göstermişti. Bu maçta da aynen devam etti. Hem skora hem ribauntlara çok önemli katkılar yaptı. Çok düzgün bileği var ve serbest atışlarda hiç sıkıntı yaşamıyor. Cenk ise Atlanta tarafından draft edildikten sonra adeta serbest düşüşe geçmişti. Ama bu yaz hazırlık dönemini çok verimli geçirmiş. Çok fit durumda gözüküyor ama ondan önemlisi Cenk’in yavaş ayaklarından eser yok. Savunmada elinden geleni verimli bir şekilde yapıyor. Mental olarak çok yol kat ettiği ortada. Umarım daha çok katkı vermeye devam eder bu 3’lü.

12 Dev Adam bugün ev sahibi Litvanya ile karşılaşacak. Turnuvaya iyi başladık ve çok iyi savunma yapmaya başladık ayrıca hücumda topu iyi paylaşıyoruz. Bugün salon hınca hınç dolu olacak. Eğer o baskı ve stresi kaldırabilirsek bu maçtan da galibiyetle ayrılabilmemiz işten bile değil. Litvanya dün Polonya karşısında ilk yarıda %72’yle hücum etti. Jasikevicius önderliğinde müthiş ikili oyunlarıyla çok tehlikeli bir takımlar. Ayrıca şutörleri de çok formda. Ama yenemeyeceğimiz bir takım değil ve o stresi en aza indirgeyip, savunmada Litvanya’nın ikili oyunlarına çözüm bulabilirsek 3te3 yapacağımıza inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder