26 Eylül 2011 Pazartesi

NBA OYUNCULARI OKYANUS DIŞINA DAĞILMAYA DEVAM EDİYOR



Öncelikle Virtus Bologna’nın Kobe Bryant ile ilgilendiğini ve çok ciddi teklif sunduğunu belirterek yazıma başlamak istiyorum. Aslında Kobe’nin daha öncesi babası yüzünden gençliğinde İtalya’da yaşadığını ve yapılan teklifin buna dayanarak yapıldığını belirtmek gerek. Kobe ve menejerinin ilgisini çekebilmek için birden fazla teklif yaptığını ve bunların hakikaten Kobe’nin ilgisini çektiğini söylemek gerek. Bir sezonluk 6.7 milyon dolarlık teklif yaptılar Kobe’ye. Bir sezonluk, iki aylık, bir aylık ve maç başı gibi dört çeşit teklif sunmuşlar. Daha netlik kazanan bir şey yok ama anlaşma sağlanırsa uzun zamandır duraklama döneminde olan Bologna temsilcisi, Siena ve Milano ile şampiyonluk mücadelesine girebilir. Bekleyip göreceğiz.

Milano demişken, onlarda Danilo Gallinari ile lokavt bitene kadar anlaşma sağladılar. Son zamanlarda güçlendirdikleri performansın üstüne çıkmak için onlarda hamlelerini yaptılar.

Son 1 ay içinde önemli NBA oyuncuları da Amerika dışına çıktılar. Kenyon Martin, JR Smith, Josh Powell, Wilson Chandler Çin’e gittiler. Ty Lawson Litvanya’da oynamaya çok yakın, Brian Scalabrine Benetton Treviso’ya, Austin Daye BC Khimki Moscow’a, DeJuan Blair Krasnye Krylya Samara’ya, Corey Maggette ise PAOK’la, Mehmet Okur Türk Telekom’la son olarak ta Semih Erden Beşiktaş’la anlaştı.

Bu lokavt süreci bu şekilde umutsuz vaka kıvamında devam ediyor ve bu şekilde devam ettikçe de kafalarında Amerika dışında oynamak gibi planı olmayan oyuncular da bu fikre sıcak bakmaya başlayabilirler. Bu arada Hidayet yaptığı açıklamadı lokavt süresince bir takımda oynamayı düşünmediğini ve ailesine daha çok vakit ayıracağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder