18 Eylül 2011 Pazar

Türk Telekom'a dikkat!



Türkiye Basketbol Liginde yeni sezona yüksek beklentilerle giren bir başka takım da Türk Telekom. Tepelere oynadığı sezonların ardından son iki senede yaşadığı büyük düşüş Telekom yöneticilerinin de dikkatini çekmiş olsa gerek. Özellikle geçtiğimiz sezon koç olsun yönetim olsun çok ciddi eleştirilere maruz kalmışlardı. Böyle bir durumdan sonra da ilk reaksiyonu transferleriyle vermeyi başardılar.

Simas Jasaitis, Darius Washington, Kaspars Kambala ve Mehmet Okur çok önemli oyuncuları kadrosuna katan, Muratcan Güler, Ali Karadeniz, Bekir Yarangüme gibi Türk ve ya Türk statüsündeki oyuncularla da sözleşme imzalayan Telekom ilgi çekici bir görüntüye bürünmüş durumda. Hazırlık maçlarının genellikle lehlerine bitmese de bu kadar yeni oyuncunun adaptasyon sürecinin zaman alması gayet doğal. Bu maçlarda dikkat çekici olan nokta ise Mehmet Okur’un form durumu. Henüz canlı olarak izleyemedim ama istatistik kağıdına yazdırdığı sayılar, sanki basketbol oynamayı özlediğini gösteriyor.



Bu hedefi yükselen takımın koçluğunu ise Timuçin Meriç yapacak. Timuçin Meriç geçtiğimiz sezon Genç Telekom’u çalıştırıyordu ve başa geçmesiyle beraber “bizim evladımız” furyasına Türk Telekom da katılmış oldu.

Kısacası enteresan bir lig yaşamaya aday gördüğüm bir seneye giriyoruz. Bu senenin renkli oyuncularından birinin de Türk Telekom olabileceğini söyleyebiliriz. Takımına kaptan dönen Bekir Yarangüme’nin de, koç Timuçin Meriç’in de, diğer oyuncuların da verdiği demeçler iddialı olduklarını gösteriyor.

Bu şablonu oturtup buna yapacağı takviyelerle istikrar yakalanabilirse, Telekom önümüzdeki yıllarda da iddialı olmaya devam edecektir. Çünkü geçtiğimiz sezonun başını hatırlayacak olursak, o dönemde de 523 oyuncu gidip 1231 oyuncu gelmişti ve sonuç ortada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder