1 Eylül 2011 Perşembe

Trabzonspor'dan Şampiyonlar Ligi'ne hazırlık


Aniden Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansı yakalayan Trabzonspor, yaklaşan turnuva için elinden geldiğince iyi takviyeler yapmaya çalışıyor. Takımında belli başlı eksikler olan Karadeniz ekibi, bu eksikleri gidermek için bütün imkanlarını seferber ediyor.

Öncelikle Engin Baytar’ı da sattıktan sonra zayıflayan sol açık pozisyonuna yine bir Türk oyuncu olan Volkan Şen’i transfer ettiler. Volkan için Bursaspor’a 3.6m euro bonservis bedeli ödenecek. Bana kalırsa Trabzonspor için sportif olarak gayet iyi bir hamle. Ancak şöyle bir soru sorulabilir. Disiplinsizlikleri nedeniyle yollanan Engin Baytar yerine, benzer disiplinsizlikleri bol olan Volkan’ın tercih edilmesi saha dışı olarak bakınca tuhaf değil mi? Bu soru işaretine rağmen Volkan’ın Trabzonspor’da Bursaspor’da oynadığı futbolun daha iyisini sergileyeceğini düşünüyorum. Çünkü yaptığı parlak çıkıştan sonra son 2 iki senedir gözden düşmeye başlayan Volkan burada bir kez daha kendini kanıtlamak isteyecektir. Aynı zamanda İstanbul’a gitmemesinin şu anda kendisi için daha hayırlı olduğunu düşünüyorum. İstanbul’un kışkırtıcı hayatındansa Trabzon’un daha mütevazı hayatı, futbolunu geliştirmek için önemli bir şans olacaktır. Bonservis bedeli de genç oyuncu için bence ideal.

Volkan’dan sonra Trabzon’un ikinci transfer atağı savunma hattına oldu. Sol beke Marek Cech’i West-Bromwich’ten 1m euro bonservis bedeliyle transfer ettiler. Savunmada sıkıntı yaşayan Trabzonspor için yerinde bir transfer diyebiliriz. Bence en azından Wolfsburg’a transfer olan Cale’yi aratmayacaktır. Premier League’de geçen sezon 15 maça çıkan, daha önce 3 sene Porto’da forma giyen Cech belli bir seviyede Trabzonspor’a da katkı verecektir. Bonservis bedelinin de uygun olması transferi iyi yapıyor.

Bana göre esas gerekli olan transferler ise şu son iki günde yapıldı. Ankaragücü’nden Marek Sapara ve Robert Vittek ile görüşmelere başlandığı KAP’a bildirildi. Şu kısıtlı zamanda çok da büyük olmayan bir bütçeyle yapılabilecek en iyi transferlerden diyebiliriz. Vittek de Sapara da kaliteli ve oynadığı takıma katkı yapan oyuncular. Trabzonspor’un da bu yaz yaşadığı yaprak dökümünden sonra hem orta sahaya hem de santrfora transfer yapması gerekiyordu. Bu kapsamda bakıldığında bu isimler gayet ideal. Trabzonspor’un şu ana kadar izlediğimiz kadarıyla en büyük sorunu orta sahada yeteri kadar topu tutamamak ve çabuk bir şekilde topu ileriye taşıyamamak. Sapara bu sorunu çözebilecek isim mi? Tartışılır. Ancak Sapara’lı takımın bu konuda daha az sıkıntı yaşayacağını tahmin etmek zor değil. Zokora, Colman ve Sapara’dan oluşacak olan orta saha bence fena değil ve iş yapacaktır. Yine de Selçuk İnan’ı arayabilirler ama onun eksikliğinin daha az hissedilmesini sağlayacak bir transfer yapıldı sonunda. Vittek ise kesinlikle kaliteli bir golcü. Trabzon’un tam anlamıyla bir “golcü”ye ihtiyacı varken bu transferin yapılması gayet başarılı bir hamle.

Genel olarak kısıtlı zamanda güzel hamleler yapıldığını söyleyebiliriz. Ancak bu takım hala Şampiyonlar Ligi’nde zorlanacaktır. Önümüzdeki günlerde başka transfer gelecek mi gelmeyecek mi göreceğiz ama Şampiyonlar Ligi için olmasa bile Süper Lig’de bu sezon da şampiyonluk kovalayabilecek bir takım oluşturuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder