14 Eylül 2011 Çarşamba

Futbolun adaleti yok arkadaş



Şampiyonlar liginde ilk günün en büyük maçı Milan ve Barcelona arasındaydı. Maç Milan’ın son dakikada kornerden attığı gol ile 2-2 sonuçlandı ama sakın sonuca aldanıp maç baş başa geçti sanmayın.

Maçın daha başlarında Pato ile golü bulan Milan, tam anlamıyla “bir tane attı üzerine yattı” modunda oynamaya başladı. 11 kişi savunma yapmaya çalışıp hücumu hiç düşünmeyen bir Milan vardı sahada. Hemen 2 sene önce yine bu stadda Inter ve Barça arasındaki maç akıllara geldi. Ancak Milan’ın istediği skoru alabileceğini hiç sanmıyordum ki yanıldım.

35. Dakikadaki bir pozisyonda İtalyanların savunması ilk defa uyuyunca Messi’nin pasında boşta kalan Pedro affetmedi ve 1-1’e getirdi durumu. Devreye bu şekilde girildi. Devre’nin istatistikleri ise oldukça acıklı. İlk yarıda Xavi’nin 71 pasına karşılık Milan takım olarak 69 pas yaptı. Topa sahip olma oranları ise %75 ‘e %25 şeklinde Barça lehinde. Zaten Cassano’nun falan defansın önünde oynadığı bir ilk yarıdan farklı bir şey de beklememek gerekiyordu aslında.

İkinci yarının daha 5. dakikasında ise David Villa muhteşem bir plaseyle durumu frikikten 2-1 ‘e getirdi. Bu dakikadan sonra bakalım Milan nasıl oynayacak diye merak ediyordum ki, oyun anlayışlarında hiçbir şey değişmediğini görünce hayal kırıklığıyla yerimize oturduk. İnsan çok eksik bir kadroyla gelmiş de olsa son İtalya şampiyonundan biraz daha fazla hareket bekliyor tabi.

Pique ve Puyol yine ilk 11’de sahaya çıkmadılar ama Puyol daha sonradan oyuna dahil oldu. Maç boyunca bu ikiliyi aradıklarını söylememiz yanlış olur. Zaten Puyol’u oyuna girdikten sonra da çok fazla göremedik. Alexis ise bugün sahada olsa belki ofansif yetenekleriyle farkın açılmasına katkıda bulunabilirdi. Milan ise bugün sahada olmayan oyuncularını çok aradı. Zlatan olsun, Flamini olsun, Mexes ve Robinho olsun kadroda bulunsa belki daha farklı bir oyun sergileyebilirlerdi. Zaten Nou Camp’ta işi zor olan Milan bu eksiklerle kadro olarak baya küçülmüş.

Tam maç bitiyor, Barça rahat rahat kazandı derken Thiago Silva çıktı sahneye ve 90+2’de kornerden topu ağlara yolladı. Bu futbol gerçekten adaletsiz bir oyun. Neredeyse hiçbir şey oynayamayan Milan maçın başında ve sonunda iki Brezilyalısının ayağından bulduğu gollerle beraberliği koparmasını bildi. Gerçekten herkesi şok etmiştir bu gol diyor ve bir hikayenin daha sonuna geliyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder