20 Eylül 2011 Salı

Tolunay Kafkas istifa etti!



Bu akşamki Gaziantep – Kayserispor maçının bitmesinden sonra şahsen benim çok hayal kırıklığına uğradığım bir haber geldi. Bu akşam da Antep’in mağlup olmasıyla beraber Tolunay Kafkas görevinden istifa etti. Oysa kurulan takım ve geçen sene oynanan futbol oldukça umut vericiydi. Tolunay’ın Antep’te 3-4 sene daha kalıp istikrarlı bir şekilde iyiye gitmesini bekliyordum ve bu kararı bu doğrultuda hayal kırıklığı oldu. İlk açıklama yönetimin istifayı kabul etmeyeceği yönünde ancak Tolunay’ı da ikna etmeleri gerekiyor.

Tamam, Gaziantep sezona gerçekten çok kötü ve beklentilerin çok altında başladı. Ancak bu çözülemeyecek bir durum değildi. Benim izlediğim Antep hücumda organize olmakta sıkıntı çeken bir ekip konumundaydı ama elinde Wagner Popov Olcan gibi isimler varken de yaratıcılık sorunu çözülmeyecek bir dert değil aslında.

Antep’in bu düşük formunda sezonu haziranda açıp (Uefa elemesi nedeniyle erken açtılar) ondan sonra liglerin ertelenmesiyle beraber ara verilmesinin etkisi de çok büyük. Düşünsenize Uefa elemesi için kampa giriyorsunuz 2-3 hafta hazırlanıp iki maç oynayıp, 2 hafta yatıyorsunuz. Gerçekten performans katliamı.

Neyse kısacası bence Tolunay görevinden ayrılırsa gerçekten yazık olur, ne olur Hikmet Karaman gelir Reha Kapsal gelir her şeye baştan başlanır. Her zamanki gibi.. Kısa vadeli belki olumlu etkiler ama orta ve uzun vadeli olarak Tolunay’ın ayrılması ciddi bir kayıp. Hafta içinde Fenerbahçe’li Volkan ve Bekir’le yaşadığı olayın ayrılışında etkisi olup olmadığını ise şahsen merak ediyorum. Umarım bu fikrinden vazgeçer ve haftaya takımını daha iyi hazırlayıp güçlü bir şekilde karşımıza çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder