27 Eylül 2011 Salı

Rusya'da gol düellosu



Trabzonspor’u da yakından ilgilendiren Rusya’daki mücadelede oldukça keyifli ve bol golü bir maç izledik. Sonuç bizim için fena olmadı. İnter deplasmanda 3-2 kazanmasını bildi. Ayrıca futbol oynanmayan ligimizin maçlarını izledikten sonra, böyle çekişmeli bir Şampiyonlar Ligi maçı da cillop gibi geldi.

Claudio Ranieri’nin göreve gelmesinden sonra ilk kez 90 dakika boyunca İnter’i izleme şansı buldum. Açıkçası sezon başındaki İnter tam bir faciaydı ve kısa zamanda durumu düzeltmek çok kolay olmayacaktı. Ancak ben İnter’i bu maç önceki maçlara kıyasla oldukça olumlu buldum. Gasperini’nin takımı pozisyona girmekte çok sıkıntı çekiyordu, oysa ki bugün kanatları iyi kullanan topa çok hakim olmasa da girdiği pozisyonları da iyi değerlendiren bir takım izledik. Sneijder’in de katılmasıyla daha da iyi bir hale geleceklerdir.

Cska Moskova’yı daha da çok beğendim. Doumbia ve Vagner Love gibi iki etkili forvetin arkasına Dzagoev gibi yaratıcı ve teknik kapasitesi yüksek bir oyuncuyla hücumlarını şekillendiriyorlar. Bu oyuncuların yanında da fiziksel olarak güçlü dirençli bir orta saha hattı var. Hücumlarında en etkili oldukları nokta ver-kaç’lar. Hızlı ve top hakimiyeti fena olmayan oyuncularla oynadıkları için bu silahlarını etkili olarak kullanabiliyorlar. Onlarla ilgili negatif olan nokta ise sakatlıklar. Özellikle Akınfeev’in yokluğu büyük bir eksik. Yerine Gabulov’u almışlar ancak tabi ki Akınfeev ölçüsünde bir kaleci değil ve bugün de zaten ilk golü hediye eden isim oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder