2 Eylül 2011 Cuma

Beşiktaş'ın son transferleri


Bu son transferlerden sonra artık Beşiktaş'ın Portekizli masör, güvenlik görevlisi ve ya Güney Amerika mutfağında master yapmış bir aşçı almasını da bekliyorum. Sayabildiğim kadarıyla 8-9 tane Güney Amerikalı-Portekizli oldu. Eğer ki, bu oyuncular takımı benimserse başarıya taşıyabilirler. Ancak aynı ülkeden (bölgeden) bu kadar fazla oyuncunun olması da ister istemez takım içinde bu oyunculara söz hakkı doğurur. Bu durumun sıkıntısını Fenerbahçe Brezilya'lı akımına tutulduğu zaman çekmişti ama hatırlarsanız aynı brezilyalı (Güney Amerikalı) grubu da Fenerbahçe'yi Avrupa'da kulüp tarihinin belki de en başarılı dönemine götürmüştü.

Oyuncularla ilgili borsada yapılan açıklamaya göre Beşiktaş, Julio Alves'in haklarının %50'sini 3.1m euroya satın almış ve oyuncunun maaşı da 300.000 euro olarak belirlenmiş. Ben bu transferde Beşiktaş'ın ya vezir ya da rezil olacağını düşünüyorum. Genç oyuncuya yatırım yapmak her zaman için tercih edilen bir stratejidir. Ancak bu gencin kaliteli ve gelecek vaat eden bir oyuncu olması gerekir. Julio Alves'i hiç ama hiç tanımıyorum. Transfermarkt'da denildiğine göre 20 yaşındaki oyuncu Portekiz ümit milli takımında da 1 maça çıkmış. 3.1m euro %50 hak için oldukça yüklü bir miktar. Julio Alves ya sağlam bir transfer kazığı olacak ya da Beşiktaş'ın scouting başarısı olarak belki de futbolumuzda yeni bir yapının başlangıcı olacak. Son cümle olarak Beşiktaş taraftarının bu oyuncuyla ilgili sakin olması gerektiğini belirtiyim. Malum yüksek bonservisle gelip altında ezilen çok oyuncu gördük, en azından ön yargıyla yaklaşmayıp bu oyuncuya destek olmak şart. Yoksa zaten 3.1m euro baştan kaybedilir.



Eduardo Goncalves de Oliveira ise kiralık olarak Beşiktaş'ın yolunu tuttu. Kiralama bedeli olarak 500.000 euro ve oyuncuya maaş olarak 1.1m euro ödenecek. Ne yazık ki Edu'yu da çok tanıdığımı söyleyemeyeceğim. Okuduklarıma, baktıklarıma göre esas mevkisi santrfor ama sağ ve sol kanatta da forma giyebiliyor. Bu transfere ben pek sıcak bakmıyorum. Evet, Beşiktaş'ın bu bölgeye bir oyuncu alması gerekiyordu ve bu oyuncu yedek kalmayı dert etmemeliydi. Çünkü kanatlar malum Simao ve Quaresma'nın hükmünde, en uçta ise Almeida banko gibi duruyor. Ayrıca bana kalırsa Mustafa Pektemek de beklentilerin üzerinde bir performans sergileyecek. Bunları düşünecek olursak gelecek oyuncunun kaprisli olmaması şarttı. Edu'dan daha iyisi bulunabilir miydi? Evet bence kesinlikle bulunabilirdi. Ancak Edu da maliyetinin düşük olması nedeniyle bir alternatif olarak görülmüş demek ki. Bakalım Avrupa, Süper Lig ve Kupa üçlemesinde rotasyon dahilinde beklenen katkıyı verebilecek mi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder