30 Eylül 2011 Cuma

Galatasaray ilk engeli aştı, kaldı 2!



Euroleague yolunda eleme oynayan iki takımımızdan ilki olan Galatasaray PAOK engelini çok zorlanmadan 77-64 ile aştı. Bu galibiyet sarı-kırmızılılar adına bir kapıyı daha açmış oldu ve bir sonraki turda yarın Lyon – Gravelines maçının galibiyle karşılaşacaklar. Bu maçın da 17.00’da Ntvspor’dan verileceğini hatırlatalım.

Yeni transferleriyle daha kaliteli bir kadroya sahip olan Galatasaray’ı ilk resmi maçında gayet beğendim. Tabi ki eksikleri var ama adı üstünde “ilk resmi maç”tı. Gerçekten de bu akşam parkede geçen sezon izlediğimiz takımın oyun karakteri olarak aynı kalite olarak daha üst seviye bir versiyonunu izledik. Maçın genelinde oyuna hakim olan taraf Galatasaray’dı. Olympiakos’tan gelen Jamon Lucas Gordon çok iyi bir performansla açık ara maçın adamı oldu. Kendisini yakından tanımıyordum ve okuduklarım dinlediklerim kadarıyla işin savunma tarafında üstün ancak hücumda nispeten kısıtlı bir oyuncu bekliyordum. Ancak bugün oynadığı oyun hiç de o şekilde değildi. Tabi ki, her maç bu kadar efektif bir hücum performansı ortaya koyamayacaktır ancak ofansif olarak da bu mücadelesini sürdürürse çok değerli katkılar verecektir.

İşin bir diğer önemli kısmı yeni transferlerden Lakoviç ve Songaila’nın takıma geç katılmaları dolayısıyla performanslarının düşük olması. İkisinden de neredeyse hiç verim alınamayan bu maçta, Ender Arslan’ın olsun Gordon ve Andric’in olsun hücum performansları gelecek maçlar için de umut verici. Andric – Tutku ikilisi pick&roll’lere kaldıkları yerden devam ediyorlar ve yeri geldiğinde hücumu taşımasını biliyorlar. Laf Andric’e gelmişken Avrupa Şampiyonası’ndan Galatasaray kampına neredeyse tatil yapmadan birkaç gün içerisinde katılması çok takdire şayan. Şu anda fiziksel olarak da oyun olarak da üst seviyede olmasını buna borçlu. Diğer genç uzun Furkan Aldemir’in de gayet güzel bir başlangıç yaptığını ve zamanla daha da verimli olacağını belirtelim.

Savunma kısmında da takım form tutmaya başladıkça geçtiğimiz sezonu aratmayacak bir performans ortaya çıkacak gibi gözüküyor. Bu noktada da Jamon Gordon’un adı bir kez daha telaffuz edilmeli. Top çalma konusunda gerçekten usta bir isim. Gelmeden önce de en çok övülen özelliği buydu; keza istatistiklerinde de bunu görebiliyorduk. Ancak bugün canlı canlı da bu yeteneğini izleyebildik.

Kısacası Galatasaray için olumlu ve güzel bir akşam oldu. Sıra Banvit’te. Umuyoruz ki Banvit de kazanacak ve duble yapacağız ama onların işlerinin daha zor olduğu da bir gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder