19 Eylül 2011 Pazartesi

Galatasaray'dan iyi sinyaller



Şok Belediye yenilgisinden sonra içeride Samsun’a karşı mutlaka galibiyet kazanması gereken Galatasaray beklentileri karşıladı. Maçın başından sonuna kadar oyunun hakimi olan Galatasaray beklenmedik bir gol yiyerek taraftarını tedirgin etse de Elmander’in girişiyle işler değişti ve 3-1’lik bir galibiyet geldi.

Bence Galatasaray’da oyunun iyiye gitmesinin 2 temel sebebi var. İlki Riera’nın sol kanada geçmesi, ikincisi ise Fatih Terim’in yaptığı hatanın üzerine gitmeyip Sabri’yi sağ bekte Eboue’yi orta sahada kullanması. Riera’yı ilk maçı itibariyle gayet beğendim. İlk maçında adam geçebileceğini, orta açıp şut çekebileceğini gösterdi. Zaman zaman oyun kuruculuğa da yardımcı olması takımın genelini de rahatlatacaktır. Kendisiyle ilgili bir başka avantaj ise frikik kullanabiliyor olması. Cepheden kullanılacak frikiklerde kendisini sık sık topun başında görebiliriz. Bugün kullandığı frikik de 2 karış aşağıdan gitse gol olabilirdi. Eboue – Sabri değişimi de doğru bir hamle. Özellikle Sabri’nin orta sahada olmaması pas trafiği açısından önemli. Kanat bindirmeleri de kendisi için takıma yeterli bir katkı. Eboue ise bugün çok etkili değildi ama yine de verimliydi.

Felipe Melo ise bence her oynadığı maçta kalitesini ispat ediyor. Kendisinden yapmasını beklenilen her şeyi sahada gerçekleştiriyor ve üzerine de hücumda oyun kurmaya çalışıyor. Attığı gol de bugün için kendisi adına cabası oldu. Çok doğru bir transfer ve bence bonservisinin de alınması gerekiyor.

Forvet hattında ise bugün Elmander rüştünü ispat etti. Oyuna dahil olduğu andan itibaren hücuma hareket ve güç getirdi. Baros’un aksine ikili mücadelelerde ayakta kalması da önemli. Ayrıca bence bir forvetin kesinlikle topa iyi vurması gerekir. Elmander’in bu özelliği de kuvvetli. Hem topa vurabiliyor, hem de vurmaktan çekinmiyor. Bana kalırsa kesinlikle ilk 11 başlamalı. Gerek çift forvet gerekse tek forvet olarak. Ki hala kesinlikle çift forvet oynanması gerektiğini düşünüyorum.

Ujfalusi’yi de çok beğendim. Savunma hattı toplu olarak güven vermese de diğer üç oyuncudan farklı hissettiriyor. Örneğin Gökhan da maça çok iyi başladı ama hiçbir zaman güven vermiyor. Bugün de bunu kanıtladı ve golü yedirmeyi başardı. Gökhan Zan – Mustafa Sarp ikilisi bir kez daha Galatasaray’ın gol yemesine neden oldular diyebiliriz.

Galatasaray'ın en büyük eksisi ise; nasıl beceriyorsa her maçta bir şekilde gol yiyebilmesi. Tamam gol de yenebilir ama Galatasaray'ın büyük takım kimliğini koruması gerekiyor. Büyük takımlar gol de yeseler kendinden emin bir şekilde yoluna devam etmeliler. Ancak Galatasaray'da artık şu son iki senenin sonucu olarak her yenilen golde "acaba bu maç da mı gidiyor?" korkusu başlıyor. Bu panik havasından kurtulunması gelecek için şart. Bunun için de kazanma alışkanlığının sağlanması gerekiyor.

Samsunspor’u ise genel olarak hiç beğenmedim. Pas yapmayı bırakın, ayaklarında top tutmayı başaramadılar. Pres karşısında sık sık top kaybı yaşadılar. Bu sorunu çözmeleri şu an için zor gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder