9 Eylül 2011 Cuma

Milliler büyük ihtimalle veda etti

Fransa yenilgisinden sonra kalan iki maçımızı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu ve bu yolda ilk maç Almanya’ydı. Son dünya ikincisi olan millilerimiz bu şampiyonada çeyrek final bile görmeden çok büyük ihtimalle elenmiş oldu. Klasik tabirimizle “gardımız kadar konuştuk”. Özellikle son turnuvada muhteşem bir performans sergileyen Kerem’in bu kadar kötü oynaması belki de en büyük eksimiz oldu.

Almanya’ya karşı aslında çok iyi başlamıştık. Savunmadaki direncimiz yüksekti ve ilk yarı boyunca neredeyse hiç kolay şut şansı vermemiştik. Ancak bu yarıda da iyi hücum etmedik. Gardları bu kadar kötü oynayan bir takım nasıl hücum ederse öyle hücum ettik. Ömer Aşık ve Enes Kanter’in pota altında kendi ürettikleri sayılar dışında verimli olamadık. Özellikle Enes Kanter ikinci çeyrekte Alman pota altını domine etti. Bu performansı hem kendisi için hem de bizim için çok önemliydi ama pas trafiğimiz o kadar kötüydü ve hücumda verimsizdik ki, çok küçük bir farkla yarıyı önde kapadık. Nowitzki’nin devreye giremediği ve bu kadar iyi savunma yaptığımız iki çeyrekte kesinlikle en az 10 fark açmalıydık. İkinci yarıda ise işler tersine döndü ve Almanya öne geçti. Aslında maç boyunca iyi savunma yaptık diyebiliriz ama bu kadar kötü hücum edip kazanmamız zaten şaşırtıcı olurdu.

Yazık oldu diyebiliriz, şanssızdık ve ya hakemler hakkımızı yedi diyebiliriz. Ancak aslında bu şekilde kötü hücum ederek üst turlara çıkmayı çok da hak etmedik. Yine de yazık oldu çünkü bu takımın seviyesi bu değil. Daha iyi performanslara ulaşabilecek bir takımımız vardı. Orhun Ene’nin de ne yazık ki kritik yerlerdeki çizdiği setlerde sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Ne kadar Orhun Ene’ye destek verildiğini düşünsem de gereken yerlerde gereken hamleleri yapamaması üzücü oldu. Tabi ki turnuva oynandıktan sonra konuşmak kolay ama keşke 3. oyun kurucuyu da kadroya alsaymışız diyorum şimdi. Malum iki oyuncumuzun performansları ortada.
Artık elimizde yapabilecek tek bir şey var. O da Sırbistan’ı yenip, Litvanya’nın Almanya’yı mağlup etmesini beklemek. Litvanya Almanya’yı yenebilir ama işin bizimle ilgili olan kısmından şüphelerim var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder