5 Eylül 2011 Pazartesi

Geri Döndük! Teşekkürler 12 Dev Adam!



Litvanya ve Polonya mağlubiyetlerinden sonra işimiz zor girmişti ama bugün Büyük Britanya’nın Polonya’yı yenmesiyle (Sağol Deng!) beraber 2. Tura yükselmemiz garantilendi. Ancak buna rağmen İspanya maçımız büyük önem taşıyordu. Çünkü Litvanya’ya yenilmemiz üst tura taşındığı için bu maçta da mağlup olsaydık 2. Turda işimiz çok zor olacaktı. Biz de yenilmedik! 57-65 galip geldik ve kendi kendimize kapattığımız önümüzü yine kendimiz (Britanya’nın yardımıyla) açtık.

Maç boyunca iyi mücadele ettik ve iyi savaştık. Bütün maç İspanya’yı geriden takip ettik ama fark 10’a yaklaştığı zamanlarda bile oyundan kopmadık. İspanya gibi çok skorer bir takımı her çeyrek 20 sayının altında tuttuk. Hele ki son çeyrek izlenilmeye, görülmeye değerdi. Muazzam bir son çeyrek oynadık. Kerem Tunçeri’nin maç boyunca kötü bir performans sergilemesinin ardından Ender Arslan’ın son çeyrekte sergilediği performans çok etkileyiciydi.

Maç boyunca aslında iyi hücum etmedik. Sürekli ofansta Emir Preldzic’in eline baktık. O da sağolsun birkaç hatası dışında maç boyunca bizi taşıdı. Her maç tekrar kendisinin ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor Emir. Ancak son çeyrekte durumlar değişti. Saat 6 dakika 40 saniye civarında kaldığını gösterirken 12 Dev Adam moladan döndü ve bu andan sonra bütün görüntü değişti. Ömer’in pota altındaki muazzam oyunuyla Ibaka, Reyes ve Gasol ardı ardına faul problemlerine girdiler. Bu da savunma anlamında yumuşamalarına sebep oldu. Onlar yumuşadıkça biz savunmalarını yardık, onlar oyundan koptukça biz yükseldik. Ibaka demişken; Ömer Aşık’ın son çeyrekte kendisini nasıl madara ettiğini görmek şahsen beni çok eğlendirdi. Üzerinden basılan smaçlar mı dersin, blok mu dersin, üzerinden çekilen reboundlar mı dersin.. Ömer her şeyi yaşattı Ibaka’ya bu 7 dakikada. Şaka değil; İspanya gibi bir takımı son çeyrekte sadece 2 sayıda tuttuk ve oyuna tamamen hükmettik. Son dakikaya girerken tam Hidayet de biraz devreye girse diyordum ki, 30 saniye kala el üstünden yolladığı üçlükle İspanya’ya bir tokat da o vurdu ve kapıyı kapattı.

Kısaca geri döndük! Geçen sene gurur duyduğumuz takım bugün yine sahadaydı. Diyecek başka bir şey yok. Kendimiz gibi oynadığımız zaman neler yapabileceğimiz ortada. Yeter ki, bu maçta olduğu gibi konsantrasyonumuzu hiç bozmadan oynayalım. Hücumda da verimimizi bütün maça yaydığımız zaman her şey daha da güzel olacak. Teşekkürler 12 Dev Adam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder